Tragická nehoda vlaku. Prevrátil sa, hlásia obete aj zranených

TA3 TASR
21.10.2018 15:57

Najmenej 18 ľudí zahynulo, keď sa v nedeľu vykoľajil na východe ostrova Taiwan rýchlik triedy Puyuma Express. Úrady predtým hovorili o 22 obetiach, ale bilanciu znížili s tým, že došlo ku chybnému spočítaniu. K nehode došlo po tom, ako sa rýchlik vykoľajil zo svojej trate, následkom čoho sa jeho vagóny prevrátili. Incident je vo fáze vyšetrovania.

Pri havárii, ktorá stala v katastri mesta Su-ao v okrese I-lan, utrpelo okrem toho zranenia ďalších približne 170 osôb. Desať ľudí je v kritickom stave, uviedol podľa agentúry DPA taiwanský vládny kabinet. Vo vlaku sa nachádzalo viac ako 360 ľudí.

Rýchlik mal namierené do mesta Tchaj-tung v južnej časti Taiwanu. Vlaková súprava mala osem vagónov, z ktorých päť sa prevrátilo a viacerých cestujúcich privalilo. Úrady sa obávajú, že pod vozňami sa môžu stále nachádzať zakliesnení ľudia. Záchranárom pomáha približne 120 vojakov, pričom pátracie a záchranárske práce budú pokračovať aj v pondelok. Taiwanská vláda začala vyšetrovať príčiny nehody. Išlo prinajmenšom o tretie železničné nešťastie na Taiwane od roku 2003, pri ktorom došlo k obetiam na ľudských životoch.

Témy: Taiwan
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok