Platenie faktúr má byť jednoduchšie, pošta zavádza novinku

TA3 TASR
20.10.2018 13:20

Spotrebitelia môžu využiť na poštách po celom Slovensku novú službu - platenie faktúr prostredníctvom PAY by square kódu. Ide o novinku, ktorú zavádza do praxe Slovenská pošta.

Platenie faktúr má byť jednoduchšie, pošta zavádza novinku
SITA/Marko Erd

"Zákazníci môžu odteraz zaplatiť na pošte každú svoju faktúru v prípade, že obsahuje kód PAY by square, pričom platba je možná na každej z viac ako 1500 pôšt," priblížila hovorkyňa Slovenskej pošty Martina Macková. PAY by square kód predstavuje podľa jej slov štandardizovaný platobný QR kód, ktorý platiteľovi umožňuje zaplatenie faktúry bez nutnosti prepisovania platobných údajov do príkazu na úhradu.

"Ak faktúra kód PAY by square neobsahuje, môže si ho zákazník vytvoriť vo svojom mobilnom zariadení pomocou mobilnej aplikácie "bysquare"," dodala Macková. PAY by square kód je možné naskenovať aj z displeja mobilného zariadenia, a to na vybraných 1167 priehradkách označených príslušnou nálepkou.

Spracovanie údajov o platbe je podľa Mackovej bezchybné a rýchlosť pripísania prostriedkov na účet prijímateľa je v režime zrýchlenej platby. To znamená, že finančné prostriedky sú na účet prijímateľa pripísané ešte v ten istý pracovný deň, ak bola služba realizovaná do 10.00 h. V opačnom prípade je platba pripísaná nasledujúci pracovný deň. Faktúry môžu ľudia na poštách zaplatiť aj v hotovosti, Poštovou kartou alebo Poštovou kartou – Komerčnou.

"V súčasnosti intenzívne pracujeme na príprave ďalších služieb – okrem iného aj zníženia poplatkov za výbery hotovosti na poštách, či možnosti platiť na pošte kartami všetkých bánk," avizoval tiež generálny riaditeľ Slovenskej pošty Peter Helexa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok