Drogba jediným gólom zariadil výhru Chelsea nad Barcelonou

TASR, dailymotion.com, TA3
19.4.2012 00:49

Futbalisti FC Chelsea vyhrali v stredajšom prvom zápase semifinále Ligy majstrov 2011/2012 na svojom štadióne nad FC Barcelona 1:0.

Drogba jediným gólom zariadil výhru Chelsea nad Barcelonou
SITA

FC Chelsea - FC Barcelona 1:0 (1:0)
Gól: 45.+2 Drogba. Rozhodoval: Brych (Nem.), ŽK: Ramires, Drogba - Busquets, Pedro.  

zostavy:

Chelsea: Čech - Ivanovič, Terry, Cahill, Cole - Lampard, Mikel, Meirelles, Ramires (88. Bosingwa), Mata (74. Kalou) - Drogba
Barcelona: Valdes - Alves, Mascherano, Puyol, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Fabregas (79. Thiago), Messi, Sanchez (66. Pedro)

Prvý polčas sa niesol v očakávanom scenári. Chelsea sa stiahla do svojej obrannej ulity a čakala na svoju šancu. Barca tlačila ihneď od úvodu, v 9. minúte Sanchezov lob skončil na brvne Čechovej brány a obrancovia stihli uhasiť požiar. Zadáci The Blues boli aj naďalej v permanencii, v 17. minúte blokovali Messiho, o pár sekúnd na to český brankár bravúrne kryl Iniestov pokus. V prvej polhodine mali hostia loptu v moci 70 percent času, no ich koncovka zlyhávala na celej čiare. Dokumentoval to aj Fabregas, ktorý v prečíslení už prekonal Čecha ale jeho pomalú loptu stihol Cole odkopnúť  pred bránkovou čiarou. Z ulity sa vytiahli Londýnčania efektívne a najmä šokujúco v nadstavenom čase. Messi stratil v stredovom kruhu loptu, Ramires potiahol na ľavej strane a Drogba zblízka jeho center upratal do siete.
Vyrovnanie mohlo prísť krátko po obrátkach. Fabregas našiel padáčikom Sancheza, no ten si loptu pustil príliš pod nohy a jeho zakončenie z piatich metrov skončilo vedľa. I keď v poli Barca naďalej dominovala, jej priamočiarosť smerom na bránu sa postupne otupila. V závere po umiestnenej hlavičke Puyola sa vyznamenal znovu Čech, šance v nadstavení mali aj Pedro a Busquets, no obrana Chelsea v druhom polčase inak dobre tesnila a nádejný výsledok do odvety si už do konca stretnutia uchránila.

FC Chelsea - FC Barcelona 1:0 (1:0)

<iframe frameborder="0" width="480" height="323" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xq7xsx"></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/xq7xsx_c1-0b-footyroom-com_animals" target="_blank">C1-0B footyroom.com</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/footyroom" target="_blank">footyroom</a></i>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok