Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Konvertibilný notebook od Samsungu vás podrží až dva pracovné dni

Konvertibilný notebook od Samsungu vás podrží až dva pracovné dni
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský Samsung uviedol novú generáciu konvertibilného notebooku 2v1 Galaxy Book 2 s operačným systémom Windows 10 S. Ten sa môže pochváliť vylepšeným dizajnom, výkonnejším procesorom či konektivitou LTE. Navyše zabudovaná batéria by mala bez problémov vydržať na jedno nabitie po dobu až dvoch pracovných dní.

Najnovší konvertibilný notebook Samsung Galaxy Book 2 má 12 palcový AMOLED displej s rozlíšením 1 160 x 1 440 pixlov, ktorý obsahuje stereo reproduktory s podporou Dolby Atmos. O ich vyladenie sa postarala spoločnosť AKG. Video hovory zabezpečí webová kamera s rozlíšením 5 megapixlov, ktorá je umiestnená v strede nad displejom. Používateľ môže využiť aj zadný fotoaparát s rozlíšením 8 megapixlov. Fyzická klávesnica slúži zároveň ako kryt a v balení nájdeme i dotykové pero S Pen.

Konvertibilný notebook Samsung Galaxy Book 2.

Notebook 2v1 dostal do výbavy procesor Kryo 385, ktorý funguje na štyroch jadrách s taktovacou frekvenciou 2,96 GHz a ďalších štyroch jadrách s frekvenciou 1,7 GHz. O vykresľovanie sa postará grafický procesor Adreno 630. Galaxy Book 2 sa dodáva s podporou LTE, ktorá je založená na platforme mobilného čipu Qualcomm Snapdragon 850 s integrovaným modeom X20 LTE. Operačná pamäť má veľkosť 4 GB. Vnútorné úložisko s kapacitou 128 GB sa dá rozšíriť prostredníctvom microSD karty.

Konvertibilný notebook Samsung Galaxy Book 2.

V špecifikáciách nepadla zmienka o bezdrôtovej technológii Bluetooth, ale nechýba Wi-Fi 802.11ac a pre fyzické pripojenie sú tu dva porty USB-C. Slúchadlá sa dajú k notebooku pripojiť pomocou štandardného 3,5 mm jack konektora. Výdrž batérie na jedno nabitie závisí od intenzity používania, no údaj 20 hodín medzi nabíjaním naznačuje, že ani dva pracovné dni sa nebude musieť používateľ naháňať za elektrickou zásuvkou.

Nový konvertibilný notebook 2v1 Samsung Galaxy Book 2 sa začne predávať od 2. novembra za cenu 999,99 dolárov.

Konvertibilný notebook Samsung Galaxy Book 2.