Hľadajú pozostatky novinára, ktorého mali zavraždiť na konzuláte

TA3 TASR
19.10.2018 06:31

Turecká polícia hľadá pozostatky nezvestného saudskoarabského novinára Džamála Chášukdžího. S odvolaním sa na dvoch tureckých úradníkov o tom informovala agentúra Reuters. Podľa Ankary bol novinár Chášukdží zavraždený. Saudskoarabská monarchia to ale popiera.

Tureckí vyšetrovatelia rozšírili pátranie po nezvestnom saudskoarabskom novinárovi Džamálovi Chášukdžímu. V snahe nájsť jeho pozostatky prehľadávali les pri Istanbule, informovala v piatok spravodajský server Sky News. Prehliadka lesa sa uskutočnila po tom, čo turecká polícia mala sledovať vozidlá, ktoré v deň Chášukdžího zmiznutia opustili saudskoarabský konzulát v Istanbule.

Novinár je nezvestný od 2. októbra, keď vstúpil do budovy konzulátu, aby si vyzdvihol doklady potrebné k sobášu so svojou tureckou snúbenicou. Z konzulátu ho však už nevideli vychádzať a odvtedy o sebe nepodal žiadnu správu. Turecké médiá tvrdia, že úrady majú zvukovú nahrávku, na ktorej je zaznamenané mučenie a vražda Chášukdžího v priestoroch konzulátu. Americký prezident Donald Trump vo štvrtok povedal, že to "rozhodne" vyzerá tak, že nezvestný saudskoarabský novinár je mŕtvy. Dodal však, že stále čaká na výsledok niekoľkých vyšetrovaní.

Provládne médiá v Turecku zverejnili tvrdenia - údajne zo zdrojov blízkych vyšetrovaniu prípadu - podľa ktorých Chášukdžího na konzuláte údajne zbili, zavraždili a jeho telo následne rozštvrtili. Vykonať to mal 15-členný saudskoarabský tím, ktorý pricestoval do Turecka v deň Chášukdžího zmiznutia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok