Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mini cestovný kompakt Sony sa pýši 28x optickým priblížením

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fotoaparáty v smartfónoch sú čoraz lepšie a tak ľudia už so sebou zvyčajne nenosia aj kompaktný fotoaparát. Japonská Sony je však presvedčená, že kompakt má stále čo ponúknuť a dokazuje to s novým fotoaparátom Cyber-shot DSC-HX99, ktorý je označovaný ako najmenší cestovný kompakt s vysokým priblížením na svete.

Nový kompaktný fotoaparát vďaka svojim rozmerom nebude zavadzať v taške alebo dámskej kabelke. Jeho rozmery sú 102 x 58,1 x 35,5 mm a váži len 242 g vrátane batérie a pamäťovej karty. Druhou výhodou kompaktu je osadený zoom objektív Zeiss Vario-Sonnar T* 24 - 720 mm F3,5 - 6,4 s 28 násobným optickým priblížením, ktorý je vybavený optickou stabilizáciou obrazu pre negovanie otrasov fotoaparátu.

Cestovný kompaktný fotoaparát Sony Cyber-shot DSC-HX99

Vo vnútri tohto drobca nájdeme 1 / 2,3-palcový CMOS snímač Exmor R s rozlíšením 18,2 megapixelov, ktorý spolupracuje s obrazovým procesorom Bionz X. Táto kombinácia umožňuje fotoaparátu dosiahnuť zaostrenie v priebehu 0,09sekúnd, môže kontinuálne snímať s rýchlosťou 10 snímok za sekundu až do 155 snímok a citlivosti na svetlo ISO dosahuje hodnotu 6 400, ktorá sa dá rozšíriť na 12 800.

Fotoaparát je vybavený asistenčným režimom, ktorý fotografovi umožní rýchlo a dočasne oddialiť pre zobrazenie väčšej scény pred objektívom, čo môže byť užitočné, ak ste sa pri priblížení stratili a potrebuje rýchlo nájsť pohybujúci sa objekt. K dispozícii je systém automatického ostrenia Eye AF, ktoré sleduje oko používateľa. Fotoaparát zvláda okrem statických snímok aj nakrúcanie videí vo vysokom rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Pri znížení rozlíšenia na Full HD je možné nakrúcať spomalené videá v rýchlosti 120 snímok za sekundu.

Cestovný kompaktný fotoaparát Sony Cyber-shot DSC-HX99

Na zadnej strane sa nachádza výklopný dotykový TFT displej s uhlopriečkou 2,95 palca a s rozlíšením 921 600 bodov, ktorý podporuje dotykové zaostrovanie a uzávierku. K dispozícii je aj výsuvný hľadáčik OLED Tru-Finder. Nechýba podpora bezdrôtového pripojenia Wi-Fi 802.11n a Bluetooth 4.1 pre prenos a zdieľanie snímok.

Cestovný kompaktný fotoaparát Sony Cyber-shot DSC-HX99 bude dostupný začiatkom novembra za cenu 449,99 dolárov.

Cestovný kompaktný fotoaparát Sony Cyber-shot DSC-HX99