Na pláži našli desiatky mŕtvych tučniakov, zrejme ich roztrhal pes

TA3 SITA
18.10.2018 08:06

Strážcovia prírody vyšetrujú úmrtie 58 tučniakov modrých, ktorých našli na pláži v Tasmánii. Podľa úradov ich zabil pes, pričom je to už druhý takýto prípad za niekoľko mesiacov. Úrady vyhlásili, že majitelia psov sa musia správať zodpovedne a pohrozili im vysokými pokutami.

Na pláži našli desiatky mŕtvych tučniakov, zrejme ich roztrhal pes
SITA/AP (ilu foto)

"Chceli by sme pripomenúť majiteľom psov, že by mali strážiť svoje zvieratá, keďže dokážu za krátky čas napáchať medzi tučniakmi veľké škody," uviedli zástupcovia miestneho úradu na správu parkov, vôd a životného prostredia s tým, že všetky správy o nezákonnom ničení prírody berú "extrémne vážne" a vyzývajú verejnosť, aby sa s nimi podelila o akékoľvek informácie.

Podľa miestneho experta na prírodu sa tučniaky vracali do svojich hniezd v čase začiatku obdobia rozmnožovania. "Tento prípad bude mať katastrofické dôsledky na kolóniu," povedal Eric Woehler z organizácie BirdLife Tasmania. "Potrvá dlho, celé roky, kým prídu nové vtáky, ktoré sa budú môcť rozmnožovať," dodal. V júni našli tucet mŕtvych tučniakov modrých na pláži v Low Head Conservation Area. Aj vtedy ich zrejme napadol pes. Tučniaky modré dorastajú do výšky približne 30 centimetrov a žijú asi šesť rokov. Nepatria medzi ohrozené druhy, no sú zákonom chránené.

Témy: Pláž pes
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok