NHL: Tatar prihral na víťazný gól, Boston bez Haláka neuspel

TA3 SITA
18.10.2018 07:24

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar prispel asistenciou k víťazstvu Montrealu Canadiens nad St. Louis Blues 3:2 v stredajšom nočnom zápase zámorskej NHL.

NHL: Tatar prihral na víťazný gól, Boston bez Haláka neuspel
SITA/AP

11 sekúnd pred koncom

Dvadsaťsedemročný krídelník prihrával jedenásť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času na rozhodujúci presný zásah Brendanovi Gallagherovi a bodoval už v treťom dueli za sebou. Tatar zostáva naďalej najproduktívnejším mužom zostavy "habs" s bilanciou tri góly a päť asistencií v šiestich štartoch. Bodová šnúra Slováka je spätá aj s úspechmi celého tímu, keďže Montreal v ostatných troch vystúpeniach nespoznal chuť prehry.

"Dosahovanie víťazstiev je zábavné a zároveň je potešiteľné, že každý hráč prichádza na ľadovú plochu s tým, že má v zostave dôležitú úlohu. Nech sa deje v tíme hocičo, dostávate priestor v kľúčových momentoch a dôležitých minútach zápasov. Myslím si, že každý cíti zodpovednosť za svoju prácu, a tak v mužstve vládne dobrá atmosféra," povedal pre oficiálny web zámorskej profiligy Gallagher, ktorý rozhodol o triumfe Montrealu nad St. Louis. Zaujímavosťou je, že kanadský tím v predchádzajúcich piatich meraniach síl nedokázal zdolať "bluesmanov".

Halák by mal dostať priestor najbližšie

Hráči tímu Boston Bruins po sérii štyroch hladkých víťazstiev utŕžili druhú prehru v aktuálnom ročníku, keď podľahli Calgary Flames vonku 2:5. V bránke "medveďov" stál Fín Tuukka Rask, ktorý zlikvidoval 24 z 28 striel domácich "plameňov" a dosiahol úspešnosť zákrokov iba 85,7 %. Jeho gólmanský kolega, Slovák Jaroslav Halák, by mal dostať priestor v najbližšom súboji na klzisku Edmontonu Oilers. Calgary ťažilo v zápase z výbornej prvej tretiny, v ktorej dosiahlo tri góly a tento náskok si udržiavalo až do záveru. Kľúčovou postavou duelu bol český útočník Michael Frolík s bilanciou 2+0, Johnny Gaudreau sa prezentoval stým gólom v NHL. Kapitán hosti Zdeno Chára strávil na ľadovej ploche viac ako 18 minút bez bodového zisku.

V zostávajúcich dvoch stredajších zápasoch NHL sa tešili z víťazstiev Washington Capitals a Anaheim Ducks. Obhajca Stanleyho pohára uspel pred vlastnými fanúšikmi, keď zdolal New York Rangers 4:3 po predĺžení. Dva góly dosiahol ruský kanonier Alexander Ovečkin, ale o rozhodujúci presný zásah sa postaral sviatočný strelec, americký obranca Matt Niskanen. "Káčeri" si poradili doma s ďalším newyorským tímom, Islanders pokorili presvedčivo 4:1. V drese kalifornského klubu dvakrát skóroval Ryan Kesler, ktorý bol vyhlásený za prvú hviezdu duelu.

Sumáre NHL - streda:

Montreal - St. Louis 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) Góly: 1. Domi (Lehkonen, Mi. Reilly), 28. Mi. Reilly (Hudon, Drouin), 60. Gallagher (TATAR) - 24. Dunn (Tarasenko, R. O'Reilly), 57. B. Schenn (Steen, Perron)Tomáš Tatar (Montreal) odohral 14:07 min, 0+1, 3 strely na bránku, 1 pluska

Washington - New York Rangers 4:3 po predĺžení (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0) Góly: 15. Carlson (Bäcsktröm), 24. Ovečkin (Carlson, Connolly), 38. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 63. Niskanen (Kuznecov, Oshie) - 7. Zibanejad (Kreider, Pionk), 33. J. Vesey (Pionk, Howden), 51. Kreider (Pionk, Zibanejad)

Calgary - Boston 5:2 (3:0, 1:2, 1:0) Góly: 6. Frolík (Backlund, M. Tkachuk), 16. J. Gaudreau (Monahan, Hanifin), 17. Välimäki (Mi. Stone, Jankowski), 24. Frolík (Backlund), 60. M. Tkachuk (Mi. Stone) - 23. Bergeron (Krejčí), 34. Marchand (Bergeron, Pastrňák) Zdeno Chára (Boston) odohral 18:20 min, 1 strela na bránku

Anaheim - New York Islanders 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)Góly: 20. Kesler (Steel, Rakell), 29. Kesler (Cogliano, Fowler), 41. Henrique (Comtois), 60. H. Lindholm (Street) - 60. Cizikas (Johnston, Mayfield)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok