Rokovanie NR SR aj o voľbe ústavných sudcov

TA3 SITA
18.10.2018 06:46

Poslanci Národnej rady sa na štvrtkovej schôdzi venujú ekonomickým témam. Mali by prerokovať systém používania elektronických pokladníc aj dane z minerálnych olejov. Na rad príde aj zákon, ktorý má zmeniť voľbu ústavných sudcov.

Tretí deň 35. schôdze NR SR bude pokračovať rokovaním o sérii návrhov z dielne ministerstva financií. Poslanci majú na programe prvé čítania o novele zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice, o spotrebnej dani z minerálneho oleja, o dani z pridanej hodnoty, o finančnej kontrole a audite, o riešení krízových situácií na finančnom trhu či nové zákony o finančnej správe, o pravidlách riešenia sporov týkajúcich sa zdanenia a o hazardných hrách.

Medzi najvýraznejšie zmeny v rámci týchto noriem patrí napríklad zavedenie e-kasy, teda povinné pripájanie registračných pokladníc na server finančnej správy. Zákon o finančnej správe zase prináša celkovú reformu finančnej správy, ktorá má viesť aj k zvyšovaniu platov jej zamestnancov. Zákon o hazardných hrách zase demonopolizuje hazardné hry na internete - sprístupní prevádzku na internete aj súkromným firmám. Novela zákona o spotrebnej dani z minerálneho oleja zavádza nanomarkery, ktorými budú musieť byť palivá pre potreby kontroly označované.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok