Bol či nebol v konšpiračnom byte? Fico vypovedal v kauze Gorila

TA3 SITA
17.10.2018 15:47

Predseda Smeru-SD Robert Fico bol takmer po siedmich rokoch vypovedať na polícii v kauze Gorila. Ako ďalej uvádza na svojej internetovej stránke denník SME, novinám to potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Bol či nebol v konšpiračnom byte? Fico vypovedal v kauze Gorila
SITA/Branislav Bibel

Denník pripomína, že Gorila je údajný spis Slovenskej informačnej služby, ktorý sa na internete objavil na konci roku 2011. Zaoberá sa rozhovormi politikov a šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka o províziách a korupcii za druhej vlády Mikuláša Dzurindu z SDKÚ v odpočúvanom byte na Vazovovej ulici v Bratislave.

"Jediným z aktívnych politikov, ktorých spis spomína medzi návštevníkmi bytu, je šéf vtedy opozičného Smeru Fico, na stretnutí si vypýtal cocakolu. Na otázky, či v byte bol, nikdy priamo neodpovedal," uvádza denník.

Penta od začiatku kauzy popiera pravosť spisu. Polícia podľa SME autenticitu spisu naopak pripúšťa. „Autenticita sa do značnej miery potvrdzuje. Z dôvodu ochrany utajovaných skutočností nie je možné sa k veci bližšie vyjadriť,“ povedal pre denník ešte v roku 2015 vtedajší šéf vyšetrovacieho tímu Marek Gajdoš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok