NBA: obhajca vstúpil do sezóny víťazstvom nad Oklahomou

TA3 TASR SITA
17.10.2018 08:41

Úspešný vstup do novej sezóny NBA majú za sebou basketbalisti Bostonu. Na domácej palubovke zdolali hráčov Philadelphie 105:87 napriek tomu, že mali iba 30-percentnú úspešnosť spoza trojkového oblúka (11 z 37). Lídrom Celtics bol Jayson Tatum s 23 bodmi a 9 doskokmi, ale udalosťou večera bola návrat dvoch dlhodobo zranených hráčov v domácom drese Gordona Haywarda a Kyrieho Irvinga.

Hayward si takto pred rokom vybral poriadnu dávku smoly. Zranil sa hneď po piatich minútach prvého zápasu sezóny proti Clevelandu tak nešťastne, že si zlomil členok na ľavej nohe a celý súťažný ročník nútene pauzoval. Teraz si 28-ročný americký krídelník užíval obnovený debut v drese Celtics, kde prišiel pred začiatkom minulej sezóny z Utahu Jazz.

"V prvých troch či štyroch minútach vo mne pulzoval adrenalín. Myslím si, že tak to bolo u všetkých. Je to pre mňa veľká vec, že som sa vrátil na palubovku," povedal Gordon Hayward. Zatiaľ čo Hayward zmeškal kompletnú sezónu 2017/2018, Irving chýbal Bostonu v závere základnej časti a v play-off po operácii ľavého kolena.

Obhajca titulu Golden State Warriors vstúpil do novej sezóny úspešne, keď doma zdolal Oklahomu City Thunder 108:100.

 

Boston - Philadelphia 105:87

Golden State - Oklahoma 108:100

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok