Sokolíci ukončili kvalifikáciu prehrou, zdolali ich Severní Íri

TA3 TASR
17.10.2018 00:12

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov prehrali v záverečnom stretnutí 2. skupiny kvalifikácie ME 2019 na trávniku Severného Írska 0:1.

Sokolíci ukončili kvalifikáciu prehrou, zdolali ich Severní Íri
Facebook.com/SFZ

Severné Írsko potvrdzovalo na domácom trávniku defenzívnu silu, ktorú ukázalo už v úvodnom vzájomnom súboji. Slováci sa vpredu ťažko presadzovali a prvú väčšiu príležitosť mal ich súper - brankár Rodák zlikvidoval pokus Laveryho. Hostia odpovedali strelou Káčera, pri ktorej sa vytiahol severoírsky brankár Hazard. V ďalšom priebehu prvého polčasu už nepribudli ďalšie výraznejšie možnosti na otvorenie skóre, no zásadný moment sa udial v 45. minúte. Bénes videl v krátkom časovom slede druhú žltú kartu a na zverencov Guľu čakalo celé druhé dejstvo v početnej nevýhode.

Dianie po zmene strán patrilo domácim. Proti oslabenému protivníkovi si vypracovali šancu aj kombináciou, s ich zakončením si poradil Rodák rovnako ako so strelou Roya, ktorého našiel v šestnástke centrom sprava Thompson.

Slovenský brankár však už v 62. minúte nemal po centri McDonagha nárok na hlavičku Sykesa z bezprostrednej blízkosti. Slováci sa pripomenuli o osem minút neskôr, priamy kop Káčera neudržal Hazard, gólová dorážka Vavra však neplatila pre ofsajdový verdikt. Mužstvá už dohrávali bez šance na účasť v baráži, Severné Írsko bez väčších problémov ubránilo víťazstvo. V nadstavenom čase ešte Rodák zachránil pri možnosti domácich na zvýšenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok