Slováci so severanmi remizovali, vyrovnávajúci gól strelil Rusnák

TA3 TASR
16.10.2018 23:44

Slovenskí futbalisti remizovali v prípravnom zápase v Štokholme so Švédskom 1:1. Na gól štvrťfinalistu MS z 52. minúty z kopačky Johna Guidettiho odpovedal v 84. minúte exportnou strelou Albert Rusnák.

Slováci so severanmi remizovali, vyrovnávajúci gól strelil Rusnák
SITA/AP

Skóre otvoril Guidetti

Švédi to skúsili od prvých sekúnd vysokým pressingom, ale aktívni Slováci postupne otupili ich elán. V prvom polčase hrali hostia lepšie ako Tre kronor, mali viac z hry a boli aj nebezpečnejší. Mali väčšie držanie lopty aj viac striel. V 16. minúte po priamom kope Maka prepadla odrazená lopta k Hamšíkovi, ktorý to v nádejnej pozícii trafil dobre, ale jeho strelu zblokoval pred preniknutím do siete v poslednej chvíli Hiljemark.

V 25. minúte to skúsil zakrytou strelou s nenápadným krátkym švihom Rusnák, ale trafil len pravú žrď Johnssonovej brány. Až potom sa na chvíľu domáci dostali k náznakom nebezpečnejších akcií, ale dobre pracujúca slovenská obrana ich zastavila. V 37. minúte išli v brejku Mak s Rusnákom na jedného obrancu, ale Mak to zobral na seba a jeho strelu napokon obrana zblokovala.

Do druhého polčasu naskočili domáci aktívne, ale ohrozili ich najprv dve Kuckove. Najmä tá v 51. minúte nebezpečne zaplávala a prinútila striedajúceho brankára Nordfeldta k výbornému zákroku. Následne ale gólovo zahrmelo na druhej strane, po rýchlej akcii a centri z pravej strany Sabo loptu zlým spracovaním pripravil Guidettimu a ten s prehľadom otvoril skóre.

Zlikvidoval mu šancu

Po tomto okamihu Švédi dostali krídla a viackrát poriadne hosťom podkúrili. V 60. minúte zapískal rozhodca na päťke Sabovi malú domov, ale Durmazova bomba po rozohraní nepriameho kopu napálila Hancka. Domáci prebrali opraty a boli lepší. V 74. minúte urobil veľkú chybu Škriniar, loptu mu zobral napádajúci Berg, ale jeho strelu zablokoval Hancko a následnú dorážku napálil Hiljemark len do sediaceho Berga.

Po striedaniach viacerých hráčov sa už hralo otvorene, v 79. minúte mal z priameho kopu z oblúka šestnástky šancu vyrovnať Duda, ale jeho technickú strelu Nordfeldt skvele vyrazil. V 84. minúte to však už Slováci dokázali, exportnou strelou k ľavej žrdi vyrovnal Rusnák. A hostia mohli napokon aj vyhrať, v 89. minúte po priamom kope do ohňa hlavičku Škriniara fantasticky zlikvidoval domáci brankár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok