Slovan pokračuje v šnúre víťazstiev, o výsledku rozhodol Sukeľ

TA3 TASR
16.10.2018 21:19

Hokejisti Slovana Bratislava natiahli sériu víťazstiev v KHL už na štyri zápasy, v domácom prostredí zdolali Admiral Vladivostok 4:3. V tabuľke Západnej konferencie sa posunuli so ziskom 16 bodov už na ôsme postupové miesto.

Slovan pokračuje v šnúre víťazstiev, o výsledku rozhodol Sukeľ
SITA/Diana Černáková

Brzdili ich početné vylúčenia

Slovan mal už v 3. minúte veľkú možnosť otvoriť skóre, ale Chipchura sám pred Krasotkinom zaváhal. Na druhej strane stačila hosťom jedna nevinná akcia, aby sa gólovo presadili, nahodenie Ugolnikova od modrej čiary skončilo až za chrbtom Čiliaka - 0:1. Domáci reklamovali súperov teč so zdvihnutou hokejkou, ale videorozhodca gól odobril.

Belasých brzdili v rytme početné vylúčenia, Vladivostok tak hral v úvode často presilovku. V 8. min v nej Hovorka ešte z uhla netrafil odkrytú bránku, no o minútu neskôr už zvýšil náskok Mereskin, aj s prispením korčule. Ten istý hráč mohol pridať aj tretí gól hostí, v 17. minúte z ideálnej pozície z kruhov trafil Čiliaka. Slovan sa dočkal zníženia o minútu neskôr, po zadovke Virtu elegantne poslal puk medzi Krasotkinove betóny Taffe.

Prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste

Domáci si v úvode 2. tretiny prvýkrát zahrali presilovku, v nej poslali na bránku Admiralu niekoľko nebezpečných striel, no bez gólového efektu. V 27. min sa pri pomalom striedaní slovanistov dostal v presilovke hostí do úniku Voronin, ale Čiliak podržal svoj tím a vytesnil puk na ochrannú sieť. Belasí sa pokúšali o tlak, pred Krasotkina však prenikali iba s veľkou námahou. V 33. min mohol potrestať ojedinelé zaváhanie súperovho brankára Baranov, úplne prázdnu bránku však netrafil. To ho mohlo mrzieť, pretože na druhej strane Černikov nahodil puk od útočnej modrej a ten Čiliakovi prepadol do siete - 1:3. Slovan dokázal expresne odpovedať, v presilovke sa oprel do puku Sersen a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 2:3.

Slovanisti pokračovali v tretej časti v dobýjaní súperovej bránky. V 46. min sa dočkali vyrovnania, Taffe udržal puk v útočnom pásme, posunul ho na Gelinasa, ktorý strelou z pravého kruhu prepálil Krasotkina. Aréna opäť zaburúcala o 21 sekúnd neskôr. So šťastím sa presadil Sukeľ a Slovan prvýkrát v zápase viedol. Tréner hostí reagoval na vývoj a vybral si oddychový čas. Admiral v závere vrhol všetky sily do útoku, Černikov sa ocitol v dobrej pozícii, no Čiliak sa stihol presunúť. Admiral to v závere skúsil bez brankára, ale Slovan už výsledok udržal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok