Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pultová rúra Pizzaiolo vám spraví chutnú pizzu ako z tehlovej pece

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pizza vytiahnutá priamo z rozpálenej tehlovej pece má svoje čaro a chuť, ktorú len ťažko napodobníme v domácich podmienkach. No vďaka pultovej rúre na pizzu od spoločnosti Breville si kúsok talianska môžeme konečne preniesť aj do svojej kuchyne. Rúra totiž dokáže vytvoriť také teplo, ktoré upečie podobne chrumkavú a chutnú pizzu.

Nová pultová rúra s príhodným názvom Pizzaiolo je založená na technológii Element IQ od spoločnosti Breville, ktorá využíva senzory pre priame smerovanie tepla na oblasti, kde je to najviac potrebné pre dosiahnutie rovnomerného pečenia. Prísun tepla majú na starosti dve tepelné špirály. Algoritmy vytláčajú teplo hore a dole tak, aby vytvorili podobné prostredie ako pri pečení pizze na dreve v tehlovej peci aj s mierne opálenými okrajmi.

Rúra Pizzaiolo je výnimočná aj v tom, že môže dosiahnuť teplotu až hodnotu 398 ° C a podľa výrobcu je prvou pultovou rúrou, ktorá to vôbec dokáže. Vďaka tomu si používateľ môže pripraviť svoju obľúbenú pizzu podobne ako v tehlovej peci, no s tým rozdielom, že doma ju môže mať hotovú už za dve minúty. Číselník na prednej strane spotrebiča umožňuje výber prednastaveného štýlu pečenia, či už hrubej americkej pizze, tenkej a chrumkavej pizze a nezabudlo sa ani na zmrazenú polotovarovú pizzu.

Pultová rúra na pizzu Breville Pizzaiolo.

K dispozícii je viacero variácií a tepelné špirály sa nastavia podľa výberu tak, aby vytvárali rôzne tepelné efekty. Napríklad v prípade pizze v Neapolskom štýle sa vytvorí konvenčné teplo, ktoré pečie vrch bez toho aby ho spálilo, no vytvára na kôrke akoby vzor leopardích škvŕn. Používatelia môžu vyskúšať i manuálny režim pre vlastné experimentovanie. Rúra pojme pizzu s priemerom 30 centimetrov. Je vyrobená z nerezovej ocele a jej rozmery sú 47 x 46 x 27 cm.

Ak máte voľné miesto na svojej kuchynskej linke a dostali ste chuť na chrumkavú pizzu, môžete si rúru Pizzaiolo kúpiť za takmer 800 dolárov. To je síce poriadna investícia za domáci spotrebič, no zrejme to nebude prekážkou pre niektorých milovníkov tohto populárneho talianskeho jedla.

Pultová rúra na pizzu Breville Pizzaiolo.

Pultová rúra na pizzu Breville Pizzaiolo.