Poslanci majú rokovať po novom, zmena sa nepozdáva všetkým

TA3 SITA
15.10.2018 16:27

Poslanci NR SR budú na 35. schôdzi, ktorá sa začne v utorok, rokovať o dve hodiny dlhšie ako býva zvykom. Zároveň budú mať kratšiu obednú prestávku. Tá sa skráti z dvoch hodín na jednu. Rozhodlo o tom poslanecké grémium.

Poslanci majú rokovať po novom, zmena sa nepozdáva všetkým
SITA/Marko Erd

Rokovanie bude každý deň po novom končiť až o 20:00 a nie o 19:00. Okrem toho grémium rozhodlo, že poslanci nebudú hlasovať v stredu o 17:00, ale len o 11:00. Vôbec sa nebude hlasovať vo štvrtok, piatok a ani v pondelok.

To sa však nepozdáva hnutiu OĽANO. „OĽANO nesúhlasí so systematickou dehonestáciou Národnej rady SR a tým aj zastupiteľskej demokracie. Návrh predstaviteľov vládnej koalície skracovať riadne naplánovaný čas schôdze preto, aby poslanci vládnej koalície mohli ísť domov, je neprijateľný. Takisto je neakceptovateľné rušenie pravidelných hlasovaní a zavádzanie 10-hodinových rokovacích dní do neskorých večerných hodín, čo znižuje kvalitu diskusie a prijímanie legislatívy,“ uvádza sa v stanovisku hnutia. Mnohí poslanci vládnej koalície sedia na viacerých stoličkách a potom nerobia ani jednu funkciu poriadne, dodáva OĽANO.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok