Polícia udrela na viacerých miestach, zásah súvisí s envirokriminalitou

TA3 TASR SITA
15.10.2018 10:20

Bratislavskí kriminalisti spolu s poriadkovými útvarmi Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave zasiahla na viacerých miestach v Bratislave, Seneckom a Pezinskom okrese. Zásah má súvisieť s envirokriminalitou a vyvážaním nebezpečného odpadu na skládku aj pod obchvat D4.

Domové prehliadky po súhlase sudcu

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, procesné úkony súvisia s vyšetrovaním environmentálnej trestnej činnosti a akcia prebieha za účasti zamestnancov Slovenskej inšpekcie životného prostredia a znalcov na odhad škôd na životnom prostredí.

Domové prehliadky a prehliadky iných priestorov a pozemkov sa vykonávajú na základe príkazu sudcu. Ako dodala Mihalíková, viac informácií momentálne nie je možné poskytnúť, pretože by sa mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie a vyšetrovanie. Polícia viac informácií poskytne hneď, ako to procesná situácia dovolí.

Vyvážajú kontaminovanú zeminu?

Polícia v júli začala v prípade údajného vývozu nebezpečnej kontaminovanej zeminy z areálu bývalej autobusovej stanice na bratislavských Mlynských nivách na stavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 trestné stíhanie vo veci neoprávneného nakladania s odpadmi.

Konzorcium, ktoré obchvat stavia, v minulosti deklarovalo, že materiál používaný na stavbu disponuje platnými certifikátmi kvality a že prechádza prísnymi kritériami posúdenia vhodnosti jeho použitia na výstavbu vrátane podmienky nulovej kontaminácie zeminy.

Podnety, ktoré upozorňujú na používanie nebezpečného stavebného materiálu pri výstavbe D4 a R7, sa týkajú údajného vývozu kontaminovanej zeminy z bratislavských Nív na úsek stavby v okolí Podunajských Biskupíc a Ivanky pri Dunaji. Podozrenie je aj na používanie nebezpečného stavebného materiálu a stavebného odpadu pri výstavbe obchvatu v okolí Jarovského ramena. V oboch prípadoch už koná SIŽP a aj polícia. O zásahu NAKA prvé informovali tvnoviny.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok