Priplatíte si v ďalších aerolinkách, podmienky mení i Wizz Air

TA3 TASR
11.10.2018 12:50

Po spoločnosti Ryanair mení podmienky aj ďalší letecký dopravca, Wizz Air. Od 1. novembra tohto roku budú platiť nové podmienky prepravy príručnej batožiny.

Priplatíte si v ďalších aerolinkách, podmienky mení i Wizz Air
SITA/Marko Erd

"Bezplatne si budú môcť cestujúci vziať na palubu len jeden kus menšej príručnej batožiny," priblížila hovorkyňa letiska Milana R. Štefánika Veronika Ševčíková. A to s rozmermi 40 x 30 x 20 centimetrov. Ak si bude chcieť cestujúci vziať na palubu aj väčšiu batožinu s rozmermi 55 x 40 x 23 centimetrov, bude si musieť kúpiť prioritný nástup do lietadla.

Doposiaľ prepravoval Wizz Air podľa Ševčíkovej jeden kus väčšej batožiny ako kufor či cestovnú tašku s rozmermi 55 x 40 x 23 centimetrov bezplatne. "Odporúčame cestujúcim, aby sa balili úsporne a kúpili si službu prioritný nástup. Prioritný nástup zahŕňa prepravu menšej príručnej batožiny a väčšej batožiny, ktoré si môžu vziať až do lietadla," informoval Wizz Air.

Cestujúcim, ktorí nemajú kúpený prioritný nástup a rezervovali si lety do 10. októbra, ktoré sa uskutočnia po 1. novembri 2018, poskytne dopravca bezplatnú prepravu podanej batožiny s hmotnosťou do 10 kilogramov. Tým cestujúcim, ktorí majú kúpenú podanú batožinu, poskytne Wizz prioritný nástup do lietadla. Dopravca uvádza, že chce zmenou prepravy príručnej batožiny docieliť zrýchlenie nastupovania do lietadla a zjednotenie prepravných podmienok pre batožinu.

Spoločnosť zabezpečuje z bratislavského letiska pravidelné lety do piatich destinácií. A to do Londýna, do macedónskeho Skopje, do Sofie v Bulharsku a do Kyjeva a Ľvova na Ukrajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok