PR správa

Superznačkou sa stala Kuzminová aj Dobrý anjel. Poznáme firmy s najsilnejším brandom

PR
10.10.2018 16:11

Budovanie značky je témou, ktorá stále silnejšie rezonuje svetom podnikania. Kvalitný branding totiž nie je o logu, slogane a reklamách. Je to systematické budovanie dôvery so zákazníkmi, férové jednanie so zamestnancami a ďalšie premyslené kroky, ktoré definujú najsilnejšie značky. Na Slovensku sa téme brandingu venuje aj program Superbrands, ktorý odovzdal ocenenie 44 značkám v spotrebiteľskej a B2B kategórii.

Superznačkou sa stala Kuzminová aj Dobrý anjel. Poznáme firmy s najsilnejším brandom
PR

Základom pre budovanie značky sú silné osobnosti, ktoré jej dokážu dať správny smer a svojim odhodlaním a tvrdou prácou vedú spoločnosť k úspechu. Platí to aj mimo podnikania. Odborná porota programu oceňovania značiek Superbrands preto tento rok ocenila ako Superson – Osobnosť roka biatlonistku Anastasiu Kuzminovú. „Som veľmi rada, že to, čo robím, sa vníma tak pozitívne a vyvoláva rešpekt a úctu k mojej osobe. Tento druh ocenenia je pre mňa niečo nové, nebolo to bežné, aby človeka hodnotili ako značku, či produkt. No táto doba priniesla to, že moje meno sa už stáva obchodnou značkou“, povedala o ocenení Anastasia Kuzminová. Špeciálne ocenenie Honorary Superbrands si odniesla organizácia Dobrý anjel za neúnavnú pomoc rodinám s deťmi s rakovinou alebo inou závažnou chorobou.

Pečať kvality Superbrands, ktorá odzrkadľuje silu značky a schopnosť brandu posúvať hranice, inovovať a neustále napredovať, si prevzalo na galavečere Tribute Evente 44  spoločností, z ktorých 34 získalo titul Consumer Superbrands a 10 titul Business Superbrands.

Spoločnosti sa do výberu Superbrands nenominujú a nedá sa do neho prihlásiť. Značky sa hodnotia podľa prestíže, inovatívnosti a povedomia o značke na našom trhu. Aby sa značka stala členom elitného klubu Superbrands musí mať vysokú kvalitu a vynikajúce renomé.

Výber najlepších značiek sa uskutočnil v troch fázach. V úvodnej fáze pracovali organizátori so zoznamom všetkých u nás existujúcich značiek. V ďalšej fáze sa jednotlivé značky filtrovali podľa obchodných výsledkov, ktoré dodáva spoločnosť Bisnode. Nasledoval prieskum verejnej mienky zabezpečovaný spoločnosťou GfK, v ktorom respondenti zúžili výber najlepších značiek.

V tejto fáze vstúpili do procesu odborníci v oblastiach biznisu, brandingu a marketingu, členovia poroty Brand Council, ktorí majú bohaté skúsenosti a mnohí z nich aj vlastné, úspešné spoločnosti - Juraj Sasko (Visibility), Michal Pastier (Exponea, Zaraguza), Martin Polák (Istropolitana Ogilvy), Braňo Polák (Starmedia), Jánoš Gaál (Bigmedia), a ďalší.

Víťazi ocenenia Superbrands Slovakia si svoje ceny prevzali na slávnostnom galevečeri Superbrands Tribute Event v hoteli Carlton v Bratislave 3. októbra 2018 o 19:00. Odovzdávanie cien sprevádzali aj vystúpenia slovenských umelcov. Energické hudobné vystúpenie predviedla kapela Bad Karma Boy a súčasným tancom spojeným s audiovizuálnou performance ohúrila Silvia Sviteková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok