Pozrite si útok na električku či lietadlo. Do cvičenia sa zapojila i SR

TA3 TASR
10.10.2018 10:19

Vyše dvoch stoviek príslušníkov špeciálnych jednotiek zo šiestich štátov začalo v komárňanskej Pevnosti Medzinárodné protiteroristické cvičenie Atlas Common Challenge 2.0.

Sedem scenárov teroristických útokov

Priebeh podujatia zorganizovaného našim ministerstvom vnútra pod vedením slovenskej protiteroristickej jednotky Lynx Commando sledovali prezident Andrej Kiska, ale aj predseda vlády Peter Pellegrini.

Atlas Common Challenge 2.0 je doteraz najrozsiahlejším a najväčším cvičením svojho druhu v Európe. V rámci cvičenia sa paralelne na rôznych miestach Európy prezentuje sedem scenárov možných teroristických útokov.

Celkový počet 2800 operátorov – členov špeciálnych protiteroristických jednotiek - zasahuje v budovách, metre, autobuse, na lodiach, v lietadle a musí sa vysporiadavať aj s chemickými, biologickými a rádionukleárnymi hrozbami.

Rukojemnícka dráma v zastavanej oblasti

V Pevnosti v Komárne pripravili simulovaný prepad verejného podujatia a rukojemnícku drámu v zastavanej oblasti. Na podujatí sa popri taktických postupoch prezentuje najmodernejšia ťažká technika, ktorá zahŕňa obrnené vozidlá, špeciálne hydraulické plošiny, vrtuľníky typu Bell 429, Mi-171 a Black Hawk Sikorsky UH-60. Niektoré špeciálne vozidlá sú na Slovensku verejne prezentované prvýkrát.

Cvičenie je verejné, návštevníci majú možnosť vidieť prácu policajných špecialistov - kynológov, ostreľovačov, ofenzívnych pyrotechnikov, medikov, vyjednávačov, zoskoky parašutistov, zlaňovanie z helikoptér i množstvo výbuchov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok