Majú ďalšieho podozrivého z vraždy novinárky. V byte našli jej mobil

TA3 TASR
10.10.2018 06:47

V prípade znásilnenia a vraždy bulharskej novinárky Viktorije Marinovovej zadržali v Nemecku ako podozrivého 21-ročného muža pochádzajúceho z bulharského mesta Ruse, kde novinárka pôsobila a kde ju našli v sobotu zaškrtenú v parku.

Informácie potvrdila i polícia

Nemecká polícia potvrdila zadržanie muža podozrivého zo znásilnenia, okradnutia a zavraždenia bulharskej novinárky Viktorije Marinovovej. K zadržaniu 20-ročného Bulhara došlo v meste Stade, ležiacom západne od Hamburgu. Krajinský kriminálny úrad Dolného Saska uviedol, že tohto muža vypátral v utorok večer a krátko na to ho zadržala v Stade špeciálna policajná jednotka. Prokuratúra v dolnosaskom Celle teraz preveruje, či sú splnené podmienky na jeho extradíciu, a chystá sa podať na súde žiadosť o vydanie zatykača.

Bulharský minister vnútra Mladen Marinov predtým v Sofii uviedol, že Bulhar zadržaný v Nemecku je vo veku 21 rokov a pochádza z mesta Ruse, kde uvedenú novinárku našli v sobotu zavraždenú v parku. Konkrétne miesto jeho zadržania však nespomenul. Agentúra DPA tiež s odvolaním sa na vyjadrenia bulharských predstaviteľov informovala, že voči zadržanému mužovi už boli vznesené obvinenia zo znásilnenia a úkladnej vraždy. Bulharský generálny prokurátor Sotir Cacarov ho identifikoval ako Severina Krasimirova a dodal, že na oblečení a tele zavraždenej našli vyšetrovatelia stopy DNA. Polícia zase uviedla, že v byte podozrivého sa našli Marinovovej veci.

Podľa Cacarova tento muž ušiel z pohraničného mesta Ruse najprv do susedného Rumunska a nie je zatiaľ jasné, ako a kedy sa dostal do Nemecka. Podľa Marinova zas má Krasimirov záznam v registri trestov pre krádež kovového odpadu. Minister tiež uviedol, že vyšetrovatelia vypočuli Marinovovej rodinných príslušníkov a priateľov, pričom nenašli "zjavné prepojenie" zločinu s jej prácou.

Prvý zadržaný mal byť bezdomovec

Už v utorok bulharské orgány informovali o prvom zadržanom v súvislosti s vraždou. Išlo o rumunského občana, ktorého v Ruse nakrátko zaistili a vypočuli, avšak oficiálne ho neoznačili za podozrivého a následne prepustili. Podľa agentúry DPA išlo o bezdomovca, u ktorého sa nepreukázala žiadna spojitosť s vraždou ani s iným protizákonným konaním.

Mŕtve telo novinárky Marinovovej sa našlo v sobotu na nábreží Dunaja v severobulharskom meste Ruse, kde pracovala pre regionálnu televíziu TVN. Pred smrťou bola znásilnená a surovo zbitá. Smrť nastala zrejme v dôsledku úderov do hlavy a uškrtenia. Zatiaľ sa nezistilo, či zločin súvisí s novinárkinou prácou. Marinovová koncom septembra moderovala politickú tolkšou, ktorá sa venovala podozreniam zo zneužívania eurofondov vplyvnými bulharskými podnikateľmi a politikmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok