Slovan prerušil sériu prehier, o víťazovi rozhodol Gélinas

TA3 TASR
9.10.2018 17:48

Hráči Slovana Bratislava zvíťazili v zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Sibiru Novosibirsk 2:1 po predĺžení. Zverenci trénera Vladimíra Országha týmto triumfom prerušili sériu piatich prehier, naplno bodovali po štvrtý raz v sezóne.

Slovan v snahe odčiniť predchádzajúce prehry vybehol na súpera, výborne korčuľoval, no najmä hral jednoducho. Krátke rýchle prihrávky, ktorými sa dostával do útočného pásma, držali v pozore domáceho brankára Krasikova, ktorý musel vyriešiť prvú vážnu šancu po strele Chipchuru. Slovan svoju aktivitu gólovo vyjadril v 13. minúte, kedy sa po prihrávke Švarného dostal do úniku Rau a pomedzi betóny brankára poslal puk do siete - 0:1. V závere prvej tretiny mohli belasí pridať ďalší gól v presilovke, ale domáci hokejisti odolali.

Na začiatku druhého dejstva pokračovala početná výhoda Slovana, Gelinas mohol počas nej zvýšiť náskok svojho tímu, ale jeho gólovú strelu zlikvidoval Krasikov. K slovu sa potom dostal aj Sibir, Demidov pálil na Čiliaka z dobrej pozície, ale brankár Slovana výborne zasiahol. Rovnako dopadla aj akcia v 27. minúte po brejku Kazakova. Belasí si udržali jednogólový náskok aj v závere druhej tretiny pri presilovke domácich.

Tretia tretina sa niesla v snahe domácich o vyrovnanie, čo dávalo Slovanu šance na protiútoky. Čiliak zachránil svoj tím po strele Komarova v 48. minúte, hostia mohli odskočiť na dva góly v ďalšej početnej výhode. Taffe však svoju možnosť nevyužil. Štyri minúty pred koncom však Kazakov z dorážky z veľkého uhla dokázal vyrovnať. Po tomto momente sa Slovan snažil o víťazný gól, bol strelecky aktívnejší, ale zápas napokon dospel do predĺženia. Aj v predĺžení bol Slovan lepším mužstvom, gól mohol najskôr streliť Grman, ale o víťazovi napokon rozhodla presilovková strela obrancu Gelinasa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok