Voľby má vo vrecku, kandidátovi na starostu stačí jediný hlas

TA3
29.9.2018 13:30

V Polianke v okrese Myjava už dnes vedia, kto povedie obec v ďalšom volebnom období. Terajší starosta Pavol Kňazský nebude mať vo voľbách 10. novembra protikandidáta, o päť poslaneckých miest sa uchádzajú len štyria kandidáti. Kňazskému aj kandidátom na poslancov tak stačí na zvolenie len jeden voličský hlas.

Voľby má vo vrecku, kandidátovi na starostu stačí jediný hlas
SITA (ilu)

Starosta Kňazský priznáva, že osobne oslovoval ľudí, aby kandidovali do obecného zastupiteľstva. V kopaničiarskej obci však v nedávnej minulosti padali tvrdé slová na adresu bývalých starostov aj poslancov, ľudia tak dávajú radšej ruky od komunálnej politiky preč. Dedina má len niečo cez 400 obyvateľov, po rôznych kauzách bola rozdelená na dva tábory, apatia ľudí je výsledkom týchto sporov.

Aj keď voľbám v Polianke bude chýbať potrebné napätie z očakávania výsledkov, Kňazský ubezpečuje, že obecný úrad pristupuje k ich prípravám zodpovedne a nič nezanedbá. Keďže po komunálnych voľbách bude obecnému zastupiteľstvu chýbať jeden poslanec, Polianku čakajú zhruba o pol roka doplňujúce komunálne voľby.

Témy: Poslanec Myjava
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok