PR správa

Jedným činom darujete úsmev dvakrát

28.9.2018 17:04

Kaufland prináša v spolupráci so Spoločnosťou priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar nový projekt „Daruj úsmev dvakrát“. Kúpou adventného kalendára s motívom vtáčika Kiwiho zákazníci Kauflandu urobia radosť hneď dvakrát, a to nielen svojmu vlastnému dieťaťu, ale ešte jednému – z detského domova.

Jedným činom darujete úsmev dvakrát

Občianske združenie Úsmev ako dar pomáha už 35 rokov deťom z detských domov nájsť skutočný domov, či pri vytváraní toho svojho vlastného. Výťažok z predaja bude venovaný práve na pomoc týmto deťom. Predaj adventných kalendárov je spustený odo dnes, 27. septembra 2018.

V slovenských detských domovoch je v súčasnosti asi 4 644 detí ktoré často nie sú pripravené na bežný život, stať sa zodpovednými partnermi a rodičmi. „Chýbajú im návyky bežných zručností v domácnosti ako je napríklad varenie, narábanie s peniazmi, či efektívne nakupovanie, nie sú dostatočne samostatní,“ vymenúva základné problémy, s ktorými sa potykajú Mária Soboličová, manažérka pre fundrasing občianskeho združenia Úsmev ako dar. Mnohé deti majú preto neskôr problémy zaradiť sa do „dospeláckeho“ života a vytvoriť skutočný domov.

„Týmto projektom chceme prispieť na podporu dobrej veci, a to na pomoc deťom v detských domovoch s riešením situácií, ktoré sú pre nás úplne bežné a samozrejmé, ale pre ne neprekonateľné. Radi by sme im vrátili úsmevy na tváre. Veď čo je krajšie,“ dopĺňa Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland.

Ústredným motívom kampane je vtáčik Kiwi, ktorý sa stratil a hľadá svoj domov. Na internetovej stránke www.kaufland.sk/kiwihladadomov bude postupne zverejňovaný, každú adventnú nedeľu, na pokračovanie jeho príbeh s názvom „Kiwiho vianočné dobrodružstvo“.

kl-adventny-kalendar-front_7f000001-42d1-40d7.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok