Senzačná výhra Cibulkovej, svetovej jednotke nadelila kanára

TA3 TASR
25.9.2018 19:07

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do osemfinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Wu-chane po tom, ako senzačne zdolala za 1:25 h najvyššie nasadenú svetovú jednotku Simonu Halepovú 6:0, 7:5. S Rumunkou má po dueli priaznivú bilanciu 5:2, z toho na harde 4:0. V osemfinále čaká na Cibulkovú trinásta nasadená Ruska Daria Kasatkinová.

Senzačná výhra Cibulkovej, svetovej jednotke nadelila kanára
TASR/Sin-chua

Cibulková získala po piaty raz v kariére skalp aktuálnej svetovej jednotky. V roku 2011 na turnaji v Sydney i vo Wimbledone zdolala Dánku Caroline Wozniacku, v roku 2012 na Roland Garros Bielorusku Victoriu Azarenkovú a v roku 2016 vo finále MS WTA Tour v Singapure Nemku Angelique Kerberovú. Z triumfu nad Halepovou mala slovenská jednotka veľkú radosť.

"Celý zápas som hrala konštantne dobre a agresívne. Naháňala som súperku po kurte a nedala som jej veľa príležitostí na to, aby rozvíjala svoju hru. V druhom sete Simona viackrát požiadala o medical time out, čo ma trochu vyviedlo z tempa. Stratila som koncentráciu a začala sa sústrediť na iné veci, ako bolo potrebné. Záver som však zvládla na jednotku a hrala som ešte lepšie ako v prvom sete. Toto víťazstvo si veľmi cením, lebo som si ho musela uhrať a zaslúžiť. Teraz musím čo najlepšie zregenerovať a sústrediť sa na stredajší duel proti Kasatkinovej. Daria je veľmi šikovná hráčka, nebude to jednoduché. Chcem si zobrať sebavedomie z víťazného zápasu s Halepovou. Na kurte sa cítim veľmi dobre a urobím všetko pre to, aby som sa na turnaji dostala čo najďalej," povedala tohtoročná wimbledonská štvrťfinalistka.

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Simona Halepová (1-Rum.) 6:0, 7:5

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok