PR správa

Hľadáte najlepší prací prostriedok? Víťazom testov v Nemecku je Ariel

PR
24.9.2018 15:24

Aj vy máte mnohokrát problém vybrať si z ponuky pracích prostriedkov? Niet divu, veď na slovenskom trhu je ich k dispozícii nespočetné množstvo. Práve preto sa môžete inšpirovať výsledkami nezávislých testov.

Hľadáte najlepší prací prostriedok? Víťazom testov v Nemecku je Ariel
PR

Ariel ako víťaz testov

Nezávislé testy pracích prostriedkov realizovaných v Nemecku dokazujú, že medzi najlepšie pracie prostriedky patrí dlhodobo Ariel. Už od roku 2004 sa Ariel umiestňuje na popredných priečkach nezávislého testu pracích prostriedkov Stiftung Warentest. Stiftung Warentest je nemecká spotrebiteľská organizácia, ktorá testuje a porovnáva rôzne tovary a služby, vrátane testovania pracích prostriedkov.

Už v rokoch 2004 a 2007 sa víťazom testovania pracích prostriedkov na farebnú bielizeň stal jeho prípravok Ariel Compact Color. Okrem toho obsadzuje tiež popredné priečky v testoch univerzálnych pracích prostriedkov - prvé miesto v tejto kategórii obsadil Ariel Compact v rokoch 2009 a 2014.

Ako prebiehalo testovanie?

Ariel Actilift Color sa stal víťazom testovania pracích prostriedkov na farebnú bielizeň aj v roku 2016. Testu bolo podrobených 24 pracích prostriedkov na farebnú bielizeň. Skúmala sa ich pracia účinnosť, trvanlivosť farieb, šetrnosť k textíliám a životnému prostrediu. Pracia účinnosť bola testovaná na reálnych nečistotách, konkrétne na textíliách, ktoré boli pozbierané z 57 domácností.

ariel-obrazok_7f000001-8b53-61f9.jpg

Textílie posudzovalo päť expertov, ktorí následne hodnotili pracie prostriedky podľa ich výkonu a schopnosti odstraňovať nečistoty. Prípadné zošednutie bielizne navyše ohodnotil aj merací prístroj. Testovaná bola aj schopnosť odstraňovania škvŕn. Na tento účel experti laboratórne testovali 30 druhov nečistôt na bavlnených textíliách a 6 druhov mastných nečistôt na polyesteri. Následne boli tkaniny vybraté pri 40 °C a 20 °C a experti vizuálne vyhodnotili odstránenie škvŕn po praní. Dvomi odborníkmi boli tiež hodnotené zachovanie farieb, ako aj vlastnosti starostlivosti o textil (ochrana proti znečisteniu, ochrana povrchu), a to po realizácii 20 praní.

Výsledok testovania bol jednoznačný. Ariel je špecialista na farebnú bielizeň. Je účinný voči nečistotám, a zároveň jemný k farbám a textíliám. V kategóriách trvanlivosť farieb a šetrnosť k textíliám a životnému prostrediu pritom dosiahol Ariel najlepšie známky spomedzi testovaných prostriedkov. Aj pracia účinnosť bola veľmi dobrá. Čistiaci prostriedok je navyše šetrný aj k životnému prostrediu, nakoľko náklady na balenie sú veľmi nízke.

V prípade, že chcete aj vy prať s najkvalitnejšími nemeckými a rakúskymi pracími práškami, odporúčame vám navštíviť internetový obchod myAustria.sk,kde v jeho ponuke nájdete rôzne balenia a typy produktov značky Ariel, ktoré sa stanú vašimi výbornými pomocníkmi pri odstraňovaní škvŕn a starostlivosti o vašu bielizeň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok