Banská Bystrica prehrala s Trenčínom 0:4

SITA, TA3
9.10.2011 21:45

HC'05 Banská Bystrica - Dukla Trenčín 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Trenčanom vyšiel v Banskej Bystrici úvod zápasu. Po 106 sekunách otvorili skóre, keď si Mikula nakorčuľoval z rohu klziska pred pravú žrď Kostúrovej svätyne a brankára "baranov" prekonal strelou po ľade. Domáci potom nevyužili tri presilovky. Najprv mal šancu v hre piatich proti piatim Kútny, na dvakrát neprekonal ležiaceho Kováča. Potom ho Sýkora síce v početnej výhode pokoril, ale puk skončil na žŕdke. V 9. min prišiel pre banskobystrických hokejistov trest, keď sa znovu nepresadili pred trenčianskou bránkou a inkasovali z protiútoku po osi Mikula - Lelkeš - Sojčík, posledne menovaný iba nastavil hokejku a poslal puk za Kostúra - 0:2. Odpovedať mohol v 10. min Tománek, ktorý sa vrátil do mužstva z neúspešného hosťovania z Mladej Boleslavi, no ani on sám pred Kováčom neuspel. Domáci mali potom miernu prevahu,ale výraznejšiu šancu si nevypracovali.


Aj nástup do druhej tretiny vyšiel hosťom, najprv v presilovke nevyužili šance A. Šťastný a Tybor. V 24. min však využil chybu v defenzíve "baranov" Mikula, ktorý zužitkoval krížnu prihrávku Fila z rohu - 0:3. Banskobystričania mohli znížiť v oslabení, v 26. min Heizer poriadne preveril Kováča. Trenčanom sa však ponúkla presilovka o dvoch hráčov a Gabriš v 34. min spoza kruhov našiel pri pravej žrdi voľného Tybora, ktorý zasadil domácim štvrtý úder. Domáci hokejisti sympaticky za tohto stavu nezložili zbrane, podkúrili ešte hosťom, no dvakrát Kapuš, či Sýkora, ale ani Heizer recept na výborného Kováča nenašli.


V tretej tretine diváci gól nevideli, veľké šance mal v oslabení Heizer a v 46. min po prihrávke Sýkoru dokonca prekonal brankára Kováča, keď nastavil hokejku, puk prešiel ponad hlavu gólmana, ale aj ponad hornú žŕdku. V 47. min mal hetrik na hokejke Mikula, keď mu Sojčík z pravej strany poslal prihrávku na ľavú, ale trenčiansky útočník netrafil odkrytý priestor Kostúrovej svätyne. V závere ponúkli domáci ešte festival nepremenených šancí, ale skórovať sa im nepodarilo.

HC'05 Banská Bystrica - Dukla Trenčín 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
Góly: 2. Mikula (Sojčík), 9. Sojčík (Lelkeš, Mikula), 24. Mikula (M. Filo), 34. Tybor (Gabriš, J. Gašparovič)
Vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Smrek, Smerek, 1510 divákov

Banská Bystrica: Kostúr - Haverinen, Kolba, Cuník, Huba, Brňák, Cebák, Bambúch, Kubka - Kristoffersson, Jokila,Kútny - J. Sýkora, Kapuš, M. Kokavec - T. Hričina, Heizer, Tománek - Themár, Paľov

Trenčín: V. Kováč - Martin Chovan, Hlubuček, Gabriš, Trefný, Štindl, E. Bednár, J. Bendík, Imrich - Pardavý, A. Šťastný, T. Melichárek - Tybor, J. Gašparovič, R. Tvrdoň - Mikula, Sojčík, Lelkeš - Radulay, M. Daňo, M. Filo

Alpo Suhonen (tréner B. Bystrice): "Máme za sebou veľmi ťažký týždeň a naše problémy sa opakujú každý zápas. Nie sme schopní dať gól ani z najväčších šancí a začína sa to prejavovať už aj na psychike hráčov. Mali sme aj proti Trenčínu dostatok priležitostí, ale vôbec nám to tam nepadá."


Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Sme spokojní s hrou i s výsledkom. V prvej tretine sme sa ubránili v troch oslabeniach, ustáli sme ich, aj keď sa súper snažil tlačiť. Dali sme dva góly a v ďalšej časti hry sme dominovali. V druhej tretine sa nám opäť podarilo streliť dva góly, ale na druhej strane musím krotiť eufóriu hráčov. Výsledok 4:0 vzhľadom na priebeh v tretej časti nezodpovedá dianiu na ľade, urobili sme príliš veľa chýb v defenzíve, čo ma trošku mrzí. Mužstvu prináleží poklona, pretože Banská Bystrica sa snažila do samého konca s výsledkom niečo urobiť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok