Do sídla kráľovnej chcel vojsť so zbraňou, polícia ho zadržala

TA3 TASR
23.9.2018 19:11

Muža so strelnou zbraňou zatkli pri vchode do londýnskeho Buckinghamského paláca, určenom pre návštevníkov. Informovala o tom polícia britského hlavného mesta. Podľa oznámenia Metropolitnej polície je zatknutý 38-ročný muž, ktorý mal pri sebe omračujúcu zbraň taser. Vypočuli ho na policajnej stanici v centre Londýna a zostáva vo väzbe. Muža neidentifikovali a zatiaľ ani neobvinili.

Do sídla kráľovnej chcel vojsť so zbraňou, polícia ho zadržala
SITA/AP

Podľa oznámenia Metropolitnej polície je zatknutý 38-ročný muž, ktorý mal pri sebe omračujúcu zbraň taser. Vypočuli ho na policajnej stanici v centre Londýna a zostáva vo väzbe. Muža neidentifikovali a zatiaľ ani neobvinili. Podozrivého zatkla ochranka Buckinghamského paláca a odovzdala ho privolanej polícii. Tá dostala hlásenie o incidente krátko pred 13.00 h, uviedol v správe portál televízie Sky News. Londýnska Metropolitná polícia na svojom účte na Twitteri už napísala, že prípad nesúvisel s terorizmom.

Obmedzená časť paláca je otvorená aj pre verejné prehliadky. Buckinghamský palác je jedným z oficiálnych sídel britskej kráľovnej Alžbety II., hoci panovníčka trávi veľa času aj v iných svojich rezidenciách. V súčasnosti sa nachádza na zámku Balmoral v Škótsku na letnej dovolenke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok