Zistili, čo sa skrývalo v listoch, ktoré dostali poslanci

TA3 TASR
21.9.2018 18:37

V kontaminovaných listoch, ktoré v piatok ráno zachytila Kancelária Národnej rady SR, sa nenachádzala žiadna nebezpečná látka. Potvrdila to bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Polícia sa podľa nej bude prípadom ďalej zaoberať.

Zistili, čo sa skrývalo v listoch, ktoré dostali poslanci
SITA/Marko Erd, ilu

Sedemdesiat listov s podozrivou látkou, ktorá vykazovala mierne dráždivé účinky, prišlo poslancom z celého politického spektra. Kancelária ich zachytila na základe kontroly listových zásielok, ktorú robili jej pracovníčky. "Aj tento prípad ukazuje na potrebu zvýšených kontrol doručovaných zásielok. Opatrenia, ktoré sme v minulosti prijali, sa ukazujú ako správne a opodstatnené," uviedol vedúci Kancelárie NR SR Daniel Guspan.

Téma kontroly listov poslancov a ich otvárania rezonovala vlani. Opozícia obviňovala vedenie parlamentu z porušovania listového tajomstva. To obvinenia odmietlo, poukazovalo na bezpečnostné opatrenia a odporúčania ministerstva vnútra. Potom sa poslanecké grémium dohodlo na nových pravidlách kontroly listových zásielok podozrivých na prítomnosť chemických, rádioaktívnych a biologických látok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok