Zohnal si samopal a podľa polície chcel zavraždil spoločníka

TA3 TASR
20.9.2018 13:58

Vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky obvinil dve osoby z prípravy úkladnej vraždy a nedovoleného ozbrojovania. Vražda mala byť vykonaná nelegálne držanou automatickou zbraňou. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Zohnal si samopal a podľa polície chcel zavraždil spoločníka
PZ

Spoločne podnikali

„Obvinený Popradčan Jaroslav D. (32) mal pripravovať vraždu svojho spoločníka vo firme. Motívom mali byť finančné nezhody v ich spoločnom podnikaní. Mal preto osloviť Ružomberčana Michala D. (42), aby mu zohnal zbraň," objasnil Slivka.

samopal-2_7f000001-8a44-e2fd.jpg

Komunikácia pri obstarávaní zbrane podľa neho prebiehala cez viaceré mobilné aplikácie, ktorých obsah už polícia pozná. Na obstarávaní zakázanej zbrane sa mali podieľať aj ďalšie dve osoby, z ktorých je jedna už mŕtva a ďalšia vo výkone trestu odňatia slobody za inú trestnú činnosť.

Mal mu ju predať za tisíc eur

„Jaroslav D. mal mať záujem o dlhú automatickú zbraň so zásobníkmi a nábojmi. Michal D. ju mal v krátkom čase zohnať a Jaroslavovi D. predať za 1000 eur. Išlo o samopal vzor 58 s odstráneným výrobným číslom," špecifikoval hovorca PPZ s tým, že policajti národnej kriminálnej agentúry osoby zadržali a vykonali na viacerých miestach domové prehliadky, pri ktorých samopal našli a zaistili.

Obvinení teraz v cele policajného zaistenia čakajú na rozhodnutie súdu o väzbe. „V prípade dokázania viny im za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy, hoci 'len' v štádiu prípravy, hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov," uzavrel Slivka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok