Kto bude viesť finančnú správu po Imreczem? Človek z jej vnútra

TA3 TASR
20.9.2018 12:18

František Imrecze sa vzdá svojej funkcie prezidenta finančnej správy listom, ktorý doručí ministrovi financií Petrovi Kažimírovi vo štvrtok popoludní. Vo svojej funkcii skončí budúci týždeň. Kažimír následne dočasne poverí vedením finančnej správy niekoho z vnútra inštitúcie.

Podľa vlastných slov má už pomerne jasnú predstavu, kto by týmto dočasným nástupcom na poste šéfa finančnej správy mal byť. Nemá však zatiaľ súhlas z druhej strany, jeho meno preto ešte nezverejní. Nebude ním však riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó.

Imrecze by mal posledný týždeň vo funkcii podľa Kažimíra využiť na rozlúčenie sa s inštitúciou, ako aj pracovné cesty a už skôr avizované rokovanie s predstaviteľmi Europolu a Európskeho úradu pre boj proti podvodom. "Dohodli sme sa, že Imrecze od dnešného dňa nebude zaväzovať finančnú správu navonok, v personálnych ani ďalších rozhodnutiach," zdôraznil minister.

V súvislosti so správou OLAFu o údajných colných podvodoch vo výške stoviek miliónov eur Kažimír upozornil, že táto záležitosť ešte nie je ukončená. "Potvrdzujem, že stále neexistuje žiadne formálne konanie Európskej komisie voči Slovensku z hľadiska nejakého dorubu cla, v žiadnej hodnote," konštatoval. Ak by sa však EK predsa len rozhodla postupovať formou vymáhania cla od Slovenska aj ďalších krajín EÚ, ktoré sú zisteniami OLAF dotknuté, budeme sa podľa Kažimíra brániť na súde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok