Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zvierací fitness robot, ktorý rozhýbe vášho štvornohého miláčika

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Majitelia domácich zvierať môžu mať často oprávnené obavy, že pokiaľ sú v práci, ich pes alebo mačka niekde lenošia a moc sa nehýbu. To by však mohol zmeniť zvierací fitness robot Varram, ktorý prostredníctvom jednoduchého triku prevetrá domácich miláčikov, keď sú sami doma.

Domáci robot Varram sa pohybuje po dvoch kolesách a je vyrobený z netoxického pevného polykarbonátu a silikónu. Mal by tak byť odolný voči nárazom aj zúbkom či pazúrom zvieraťa. Dokáže sa pohybovať na tvrdých aj kobercových podlahách, pričom v sebe preváža rôzne druhy zvieracích granúl, ktoré po jednej vypúšťa von, aby nalákal lenošiaceho štvornohého miláčika. Robot disponuje aj infračerveným systémom, ktorý zabezpečí, aby nevrážal do prekážok alebo neuviazol niekde v obmedzenom priestore.

Zvierací fitness robot Varram rozhýbe domáce zviera s pomocou výdaja maškrty.

S pomocou sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačný systém iOS alebo Androd potom majiteľ môže naplánovať časový rozvrh, kedy sa Varram má venovať domácemu zvieraťu. Nastaviť sa dá ako dlho má robot v jednotlivých intervaloch starať o pohyb psa či mačky, používateľ môže tiež naplánovať trasu a počet granúl, ktoré robot vypustí za odmenu. Pokiaľ je majiteľ doma, aplikácia vie tiež využiť pre manuálne ovládanie robota prostredníctvom Bluetooth pripojenia.

Varram sa môže pohybovať po tvrdých aj kobercových podlahách.

Samotný robot je odolný voči vode a váži 680 gramov. Je riadený mikroprocesorom ARM Cortex-M4 a na jedno nabitie lítium-polymérovej batérie by mal vydržať približne 10 hodín prevádzky. Tento údaje vychádza z modelu 10 minút práce, po ktorej nasleduje 50 minút odpočinku.

Zvierací fitness robot Varram sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za finančnú podporu vo výške 79 dolárov. Teda v prípade, že sa vyzbiera dostatok peňazí a robot sa dostane do výroby.

Robot v sebe môže prevážať rôzne druhy zvieracích granúl, s ktorými láka lenošiaceho štvornohého miláčika.