Rozdali ceny Emmy: úspech seriálu Hry o tróny zatienil sitcom

TA3 TASR
18.9.2018 08:09

Melancholický seriál The Marvelous Mrs. Maisel, v preklade Úžasná pani Maiselová, zachytávajúci život v 50. rokoch 20. storočia sa stal veľkým víťazom najnovšieho, v poradí už 70. ročníka udeľovania amerických televíznych cien Emmy.

Samotný seriál bol ocenený ako najlepší z komediálneho žánru, zatiaľ čo Rachel Brosnahanová, stvárňujúca hlavnú postavu Midge Maiselovej, si odniesla titul najlepšej herečky v danej kategórii. Hviezdou galavečera v Los Angeles bola aj tvorkyňa tohto seriálu Amy Shermanová-Palladinová, ocenená ako najlepšia režisérka a scenáristka v komediálnom žánri.

V kategórii dramatických seriálov dosiahla tento rok už tretíkrát po sebe víťazstvo fantazijná Hra o tróny (Game of Thrones). Herec Peter Dinklage, stvárňujúci postavu Tyriona Lennistera, bol tentoraz ocenený aj za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej dramatickej úlohe.

Sošky Emmy, udeľované americkou Akadémiou televízneho umenia a vied, bývajú označované za najvýznamnejšie televízne ceny sveta. V rámci 70. ročníka boli ocenení tvorcovia a umelci v celkove 122 kategóriách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok