Čínske tovary čakajú ďalšie clá, Trump je nespokojný

TA3 TASR
17.9.2018 19:41

Ekonomický poradca Bieleho domu Larry Kudlow uviedol, že prezident Donald Trump je nespokojný s obchodnými rokovaniami s Čínou a potvrdil, že Trumpova administratíva pripravuje ďalšie clá na čínske tovary. Americké burzy reagovali na tieto komentáre oslabením.

Čínske tovary čakajú ďalšie clá, Trump je nespokojný
SITA/AP

Kudlow v rozhovore pre CNBC uviedol, že Trump signalizoval zavedenie ciel na čínske tovary v hodnote 200 miliárd USD (171,36 miliardy eur). "Nie je spokojný s rozhovormi s Čínou o tom. Myslím si, že čoskoro príde oznámenie," uviedol Kudlow o nových clách.

Podľa Kudlowa sú Spojené štáty pripravené rokovať kedykoľvek, keď bude Čína pripravená na seriózne diskusie o znížení ciel a odstránení necolných bariér. "Sme pripravení rokovať a hovoriť s Čínou kedykoľvek, keď bude pripravená na seriózne a reálne rokovania smerujúce k voľnému obchodu, aby sa znížili clá a necolné bariéry, aby sa otvorili trhy, aby sa umožnilo najkonkurencieschopnejšej ekonomike na svete, našej ekonomike, exportovať oveľa viac tovarov a služieb do Číny," povedal Kudlow na stretnutí Economic Club of New York.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok