Fico: Toto nie je dobrý začiatok vzťahov s Maďarskom

SITA
18.4.2012 14:21

Toto nie je dobrý začiatok vzťahov, vyhlásil premiér Robert Fico na avizovaný postup Budapešti, že by možno voči nám podnikla právne kroky na medzinárodných súdoch.

Fico: Toto nie je dobrý začiatok vzťahov s Maďarskom
SITA

Maďarský vicepremiér Zsolt Semjén pripustil v televízii takýto možný postup, ak nová slovenská vláda zmení zákon o dvojakom občianstve tak, že bude diskriminovať slovenských Maďarov, ktorí získajú maďarské občianstvo. „Nemyslím si, že je dobré začať takto, ale ak takýto návrh príde, tak by som si ho rád osobne vypočul a nie cez médiá. Preto ja budem pripravený aj na tento druh komunikácie so Slovenskom vo Varšave,“ povedal dnes Fico. Práve v metropole našich severných susedov by sa mohlo uskutočniť prvé bilaterálne stretnutie Fica s jeho maďarským kolegom Viktorom Orbánom. Slovenská strana sa snaží pripraviť takúto schôdzku počas ekonomického podujatia 26. apríla, na ktoré smerujú viacerí európski lídri a premiér Číny.

Fico v pondelok povedal, že vláda opraví zákon o dvojakom občianstve tak, aby neboli poškodení občania Slovenskej republiky, ktorí požiadajú o štátne občianstvo nejakej inej krajiny a následne stratia to slovenské. "Vo vzťahu k Maďarskej republike tento zákon samozrejme musí platiť ďalej, pretože tam platí zákon, na ktorý sme reagovali touto legislatívou," spresnil premiér.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok