Zvolen zdolal Žilinu 3:1

SITA
9.10.2011 21:39

HKm Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Zvolen zdolal Žilinu 3:1

Zvolenčania napĺňali úlohu favorita už od úvodných minút. Postupne sa dostali do tlaku, ktorý dokázali zúročiť aj gólovo. V 9. min našiel Čurilla presnou prihrávkou spoza bránky úplne voľného Slováka a ten prestrelil bezmocného Laca. Hostia potom vyšli z obrannej ulity a v 12. min mohli vyrovnať. Pred Trenčanom sa zjavil Smotrila, zvolenský gólman jeho nebezpečnú strelu bravúrne zlikvidoval. V 13. min už bolo 2:0. Strelecky disponovaný Slovák si tentoraz nakorčuľoval medzi kruhy a nie veľmi prudkou strelou švihom prekvapil žilinského brankára. Hostia najviac podkurovali súperovi počas presilovky pri vylúčení Ťavodu. V jej závere sa podarilo trafiť do siete Hreusovi, gól však neplatil pre postavenie hráča v bránkovisku.


Prvé minúty prostrednej časti priniesli nezáživný hokej, azda jediným zaujímavým momentom bol dvojminútový trest pre domácich ešte pred jej úvodným buly pre zdržiavanie. Žilinčania postupne pridali na tempe a čoraz viac sa tlačili pred Trenčana. V 31. min netrafil z medzikružia vo výbornej pozícii Linet, o minútu neskôr boli v obrovských šanciach Richard Huna a Sivák. Zvolenčania mohli zvýšiť svoj náskok v 34. min, Čurilla prevzal puk na útočnej modrej čiare, no jeho blafák zlikvidoval vyrážačkou. Domáci sa pomerne často museli brániť oslabeniam a nebyť skvelých zákrokov gólmana Trenčana, mohli sa hostia dostať späť do zápasu. Posledných 40 sekúnd druhej časti hrali dokonca Žilinčania presilovku o dvoch hráčov, no ani tú však nedokázali využiť.


Aj v záverečnej tretine prenechali Zvolenčania iniciatívu svojmu súperovi a najmä počas oslabení mohli len ďakovať streleckej nemohúcnosti Žilinčanov, že neinkasovali. V 50. min mali domáci obrovskú šancu zvýšiť vedenie, keď Vantroba nastrelil od modrej čiary žŕdku. Už o niekoľko sekúnd však udrelo na druhej strane. Po strele Róberta Hunu sa puk odrazil od zadného mantinelu a po následnom závare Devečka zblízka dorazil puk do siete. Hostia sa potom snažili silou mocou o vyrovnanie, 48 sekúnd pred koncom odvolali brankára. Počas záverečného tlaku však unikol Mucha s L. Juríkom a druhý menovaný spečatil do prázdnej bránky trojbodový zisk pre svoj tím.

HKm Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Góly: 9. Marek Slovák (M. Čurilla), 13. Marek Slovák (Brabenec), 60. L. Jurík (J. Mucha, V. Baláž) - 50. D. Devečka (Róbert Huna)
Vylúčení: 9:5 na 2 min, navyše: V. Baláž - Sivák na 10 min za nešp. správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - M. Korba, P. Korba, 1477 divákov

Zvolen: Trenčan - J. Mucha, Juraško, Vantroba, Ďaloga, Bronilla, Hraško, Ťavoda, Šiška - Leskovjanský, L. Jurík, V. Baláž - Marek Slovák, Brabenec, M. Čurilla - Otčenáš, Trochta, Škvaridlo - Síkela, M. Jurík, Méry
Žilina: M. Laco - D. Devečka, Ďurkech, Staňo, J. Dlouhý, Houdek, D. Kudělka, Krčula - Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Drábek, Hreus, T. Sýkora - Nemec, Troliga, Stupka - Kubiš, Linet, Smotrila

Vladimír Klinga (asistent trénera Zvolena): "Po perfektnom výkone na Slovane sme nastúpili do tohto zápasu s cieľom nadviazať na našu hru. Dvojgólové vedenie nás ukolísalo, hrali sme bezstarostný hokej a navyše sme mali veľa vylúčení. Môžeme len ďakovať za to, že sme dnes získali tri body. S nimi môžeme byť spokojní, ale určite nie s hrou."


Július Pénzeš (tréner Žiliny): "Neboli sme horším mužstvom, ale to sa už budem opakovať ako papagáj. V prvej tretine sme dostali dva góly po našich hrubých chybách a pri dnešnej nemohúcnosti to bol náskok, ktorý sa nám napriek viacerým šanciam nepodarilo zlikvidovať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok