V areáli nemocnice na Gemeri vypukol požiar

TA3 TASR
13.9.2018 08:01

Požiar, ktorý vznikol vo štvrtok ráno v podkrovnom byte v areáli nemocnice v Hnúšti v Rimavskosobotskom okrese, už príslušníci Hasičského a záchranného zboru uhasili. Ukončenie zásahu potvrdil Marián Brádňan z HaZZ Rimavská Sobota.

V areáli nemocnice na Gemeri vypukol požiar
SITA/Marko Erd

„Naši príslušníci ukončili zásah a technika sa vracia na základňu. Potvrdilo sa, že pri požiari neboli žiadni zranení,“ uviedol Brádňan s tým, že pacienti z oddelenia dlhodobo chorých boli pri zásahu preventívne presunutí do inej časti nemocnice.

Pri požiari podľa údajov HaZZ zasahovalo celkovo 21 jeho príslušníkov s desiatimi kusmi techniky z hasičských staníc v Hnúšti, Rimavskej Sobote, Revúcej, Lučenci, Poltári, Banskej Bystrici, ako aj príslušníci Výcvikového centra HaZZ Lešť.

Ako uviedla hovorkyňa Operačného strediska zdravotnej záchrannej služby Alena Krčová, podľa pôvodných informácií malo byť na mieste udalosti 15 splodín nadýchaných osôb. „Vyslali sme dve ambulancie ZZS. Našťastie, stav osôb sa zlepšil natoľko, že nevyžadoval ošetrenie. Záchranári ošetrili len jednu ženu s ťažkou reakciou na stres,“ konkretizovala Krčová s tým, že jej prevoz do nemocnice po ošetrení nebol potrebný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok