Frešo bude kandidovať za predsedu SDKÚ-DS

SITA
18.4.2012 15:31

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo bude kandidovať na májovom kongrese SDKÚ-DS na predsedu strany.

Frešo bude kandidovať za predsedu SDKÚ-DS
SITA

Zajtra na tlačovej konferencii oznámim prijatie kandidatúry na predsedu SDKÚ-DS,“ napísal dnes Frešo na Facebook. Vo štvrtok zároveň predstaví základnú predstavu o budúcnosti strany. Frešo podmienil svoju kandidatúru podporou regionálnych štruktúr. Dodnes ho vyzvalo kandidovať 26 miestnych zväzov.

Kandidatúru na predsednícku funkciu oficiálne oznámila len Lucia Žitňanská. Kandidatúru na najvyšší stranícky post nevylúčil ani poslanec NR SR Viliam Novotný, ktorého navrhol Mestský koordinačný klub strany v Košiciach. Doterajší predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda už stranu viesť nechce. Rozhodol sa tak po neúspešných parlamentných voľbách. Nového predsedu bude voliť na kongrese v Banskej Bystrici 19. mája približne 450 delegátov.

Žitňanská je pripravená na férovú súťaž o predsedu

Lucia Žitňanská je pripravená na férovú súťaž o funkciu predsedu SDKÚ-DS. Ako uviedla na tlačovej besede, Pavol Frešo ju o svojej kandidatúre na post predsedu dnes informoval. „Som rada, som pripravená na férovú súťaž. Frešo a prípadne ďalší kandidáti budú mať príležitosť predstaviť sa na otvorených predsedníctvach. Rozhodnú delegáti na kongrese,“ uviedla.

S predsedami regionálnych zväzov Žitňanská dohodla postup, ako umožniť všetkým členom zoznámiť sa s predstavami jednotlivých kandidátov na pozíciu predsedu SDKÚ-DS a do vedenia strany. Od pondelka, keď zasadne prvé regionálne predsedníctvo v Bratislave, prebehne séria otvorených regionálnych predsedníctiev, na ktoré budú pozvaní všetci členovia strany z kraja.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok