Najväčšia prehra v histórii. Španieli deklasovali Chorvátov

TA3 TASR
11.9.2018 22:46

Futbalisti Španielska triumfovali v domácom stretnutí 4. skupiny A-divíze Ligy národov nad vicemajstrami sveta z Chorvátska 6:0. Chorvátsko pri premiére v novej reprezentačnej súťaži utrpelo najvyššiu prehru v histórii.

Najväčšia prehra v histórii. Španieli deklasovali Chorvátov
SITA/AP

Saul Niguez otvoril skóre utorňajšieho šlágra v 24. minúte. Marco Asensio zvýšil po vyše polhodine hry a onedlho sa po jeho strele odrazila lopta od brvna a chorvátskeho brankára Lovreho Kaliniča, ktorému pripísali vlastný gól. Španieli rozhodli už pred prestávkou, no aj po nej pridali ďalšie góly. V 49. minúte sa presadil Rodrigo, na 5:0 upravil kapitán Sergio Ramos a výsledok stanovil Isco. V drese Chorvátska absolvoval jubilejný 100. duel Ivan Rakitič.

Belgicko uspelo v zápase 2. skupiny A-divízie na Islande 3:0. Eden Hazard z jedenástky a Romelu Lukaku skórovali v rozmedzí 29. a 31. minúty, Lukaku sa presadil aj v závere druhého polčasu. Belgicko má v skupine tri body rovnako ako Švajčiarsko, Island utrpel dve prehry so skóre 0:9. Bosna a Hercegovina zdolala v domácom súboji 3. skupiny B-divízie Rakúsko 1:0 gólom Edina Džeka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok