Černáka a jeho niekdajšiu pravú ruku obžalovali z vraždy milionára

TA3 TASR
11.9.2018 12:42

Bývalého bosa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka a jeho niekdajšiu pravú ruku Jána Kána prokurátor obžaloval pre vraždu poľského milionára Gregora Szymaneka z roku 1997.

Černáka a jeho niekdajšiu pravú ruku obžalovali z vraždy milionára
TASR/Martin Baumann

Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. "Prokurátor trestného odboru GP SR podal v pondelok na Okresný súd Banská Bystrica obžalobu na obvineného M. Č. pre trestný čin brania rukojemníka a trestný čin vraždy formou spolupáchateľstva a na obvineného J. K. pre trestný čin vraždy formou spolupáchateľstva," povedala Predajňová.

Obvinený Mikuláš Černák podľa jej slov v auguste a septembri 1997 na objednávku poľských občanov nariadil prevzatie Szymaneka a jeho držanie na Slovensku za účelom výkupného. "Obvinení M. Č. a J. K. sú stíhaní za skutok spočívajúci v tom, že po prezradení lokality, v ktorej bol zadržiavaný poškodený, dohodli sa na jeho usmrtení, čo aj zrealizovali a poškodeného v septembri 1997 na chate v horskej oblasti SR usmrtili tak, že obvinený M. Č. mu jedenkrát vystrelil z pištole do úst a následne obvinený J. K. mu strelil jedenkrát z tej istej pištole do oblasti hrudníka," zhrnula Predajňová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok