Pustilo Maďarsko do EÚ ruských špiónov? Myslí si to opozičná DK

TA3 TASR
10.9.2018 17:48

Maďarská opozičná strana Demokratická koalícia sa chce obrátiť na Európsku komisiu s upozornením na bezpečnostné riziko pre Európsku úniu. To má vyplývať z toho, že "maďarská vláda vpustila do Maďarska a na územie Únie teroristov, zločincov a špiónov", informovala v pondelok komerčná televízia ATV.

Pustilo Maďarsko do EÚ ruských špiónov? Myslí si to opozičná DK
SITA/AP

Prisťahovalecké dlhopisy

Maďarské médiá odhalili, že cez prisťahovalecké dlhopisy sa do Maďarska dostali ruskí špióni i členovia podsvetia, povedal v Budapešti hovorca parlamentnej frakcie DK Zsolt Grécsy.

Štátne prisťahovalecké dlhopisy vlády premiéra Viktora Orbána znamenajú podľa tohto opozičného politika riziko pre celú EÚ, pretože si ich kupujú aj teroristi, zločinci a agenti tajných služieb, ktorí sa môžu potom voľne pohybovať po Únii.

Vplyvní Rusi

Spravodajský server 444.hu v pondelok informoval, že zo spoločného pátrania maďarského investigatívneho servera Direkt35.hu a ruského denníka Novaja Gazeta vyplýva, že k maďarským dlhopisom sa dostali vplyvní Rusi, medzi nimi politici i šéfovia ruských štátnych podnikov.

S maďarským Úradom pre prisťahovalectvo a utečencov mal čo do činenia aj priamy príbuzný šéfa ruských tajných služieb, ako aj ruský podnikateľ spájaný s organizovaným zločinom, avšak BMH odmietol prezradiť bližšie detaily, napísal server 444.hu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok