Barani vo Švajčiarsku prehrali, jediný gól strelil Varga

TA3 TASR
8.9.2018 00:17

Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica prehrali vo svojom treťom zápase v H-skupine Ligy majstrov na ľade švajčiarskeho tímu HC Lugano 1:4. Domáci tak vrátili slovenskému šampiónovi prehru 2:5 spod Urpína. Banskobystričanom sa nevydarili najmä úvody do prvej a druhej tretiny, v ktorých im hráči Lugana gólovo odskočili. Hostí brzdili aj početné oslabenia, dve z nich domáci gólovo potrestali.

Barani vo Švajčiarsku prehrali, jediný gól strelil Varga
TASR/Dušan Hein (ilustračné foto)

Skóre otvoril Jecker

Slovenský majster sa hotoval zopakovať víťazstvo z domáceho ľadu, ale začal veľmi zle. Už v 2. minúte nechali pred brankárom Williamsom priveľa priestorovi Jeckerovi, ktorý otvoril skóre. Hostia sa snažili o vyrovnanie, ale ich útočné snahy narážali na obetavých hráčov súpera, ktorí v prvej tretine zblokovali viacero striel. V 5. minúte Walker prenechal v útočnom pásme puk Sannitzovi, ktorého nenápadná strela prepadla Williamsovi a náskok domácich bol dvojgólový.

Hostí povzbudil moment z 9. minúty, keď tretia formácia rýchlo zakombinovala a nekrytý Róbert Varga namieril presne - 2:1. Po tomto góle došlo k zmene na brankárskom poste práve u hostí, zraneného Williamsa nahradil Baroš. Do konca prvej časti si oba tímy dávali pozor najmä na defenzívu a gólových príležitostí bolo minimum. Jednu z mála mal Higgs v 18. minúte, ale chybu domáceho brankára nepotrestal.

Pästná výmena so Šťastným

Práve Higgs v závere prvej časti oslabil svoj tím, domáci si presilovku preniesli do druhej časti a tlak Lugana vyústil do gólu Klasena v 21. minúte. Potrestané oslabenie nebolo pre hostí dostatočným varovným signálom a tí v druhej tretine celkovo šesťkrát zasadli na trestnú lavicu. Dôslednou defenzívou podporenou brankárom Barošom síce odolali náporu Lugana, ale v ofenzíve neboli príliš nebezpeční.

Prevahu domácich mohol gólovo potvrdiť Klasen v 38. minúte, ale zblízka Baroša neprekonal. Hoci dvojgólová strata nebola pre hostí beznádejná, hru pod kontrolou mali domáci. Častejšie držali puk na hokejkách, viackrát dostali súpera pod tlak a v 50. minúte dostali ďalšiu možnosť presilovky. V nej Lapierreho strelu zblízka dorazil Lajunen a o víťazovi bolo rozhodnuté - 4:1. Práve Lapierre sa onedlho dostal do pästnej výmeny so Šťastným, ale ani tento moment neznamenal zmenu diania na ľade.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok