Na Vuelte nečakane vyhral Rodriguez, v červenom zostal Herrada

TA3 TASR
7.9.2018 18:11

Španielsky cyklista Oscar Rodriguez z baskického tímu Euskadi-Murias sa stal nečakane víťazom 13. etapy 73. ročníka Vuelty. Na 174,8 km dlhej trati so štartom v Candas a cieľom na vrchole La Camperona triumfoval o 19 sekúnd pred Poliakom Rafalom Majkom. Tretí skončil Belgičan Dylan Teuns. Červené tričko pre lídra celkového poradia si udržal Španiel Jesus Herrada zo stajne Cofidis.

Na jazdcov čakala náročná trasa s tromi horskými prémiami. Už pri prvom stúpaní na vrchol La Madera 21 kilometrov po štarte sa na čele vytvorila 32-členná skupina, v ktorej mal až päťnásobné zastúpenie tím Lotto Soudal. Sto kilometrov pred cieľom mali cyklisti v úniku vyše deväťminútový náskok. Pri stúpaní na Puerto de Tarna pelotón znížil stratu na šesť minút.

Tridsaťpäť kilometrov pred cieľom sa ocitol na zemi Američan Ben King. Jeden z favoritov na celkový triumf jazdil niekoľko minút v dlhej doprovodnej kolóne, no dokázal sa vrátiť späť do vedúcej skupiny. Desať kilometrov pred cieľovou páskou bolo jasné, že o všetkom rozhodne obávané záverečné 24-percentné stúpanie na La Camperona. Na jeho začiatku nastúpil Majka, no 1,5 km pred cieľom ho predstihol 23-ročný Rodriguez a zaknihoval najväčší úspech v profikolotoči.

"Vôbec tomu nemôžem uveriť, že moje prvé profesionálne víťazstvo prišlo práve na Vuelte. Posledný kilometer som si išiel svoje tempo a vyšlo to, bol som najrýchlejší. Ani keď som prešiel cieľom, nemohol som uveriť, že som vyhral. Pre náš tím to znamená veľmi veľa- Boli sme radi, že sme vôbec mohli štartovať na Vuelte, toto je niečo extra," tešil sa v cieli Rodriguez.

Témy: Dylan Teuns
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok