Bilbordy kandidáta Mrvu prelepili heslami homofób a konšpirátor

TA3 SITA
7.9.2018 16:34

Neznámy páchateľ prelepil v noci zo štvrtka 6. septembra na piatok v Bratislave desiatky bilbordov kandidáta na primátora hlavného mesta a súčasného starostu mestskej časti Vajnory Jána Mrvu heslami homofób a konšpirátor. Mrva tvrdí, že sa ide o systematický útok zdiskreditovať a pošpiniť jeho meno pred novembrovými komunálnymi voľbami. V júli sa totiž tiež objavili transparenty s nápisom "homoši preč z Bratislavy – Ján Mrva, prvý katolícky primátor."

Bilbordy kandidáta Mrvu prelepili heslami homofób a konšpirátor
SITA/Marko Erd

Mrva podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. "Chcem vyzvať ľudí, aby sa nedali znechutiť týmito mediálnymi hrami. Pravda je na našej strane a tieto útoky ma utvrdzujú v tom, že sme na dobrej ceste za lepšou Bratislavou bez finančných skupín," skonštatoval.

V júli pred konaním sa bratislavského pochodu Dúhový Pride 2018 podporujúceho práva LGBTI osôb sa na viacerých miestach Bratislavy objavili homofóbne transparenty. Napísané bolo na nich "homoši preč z Bratislavy – Ján Mrva, prvý katolícky primátor". Tento prípad rieši polícia, keďže Inštitút ľudských práv sa pre tieto pútače rozhodol podať trestné oznámenie.

Medzi Mrvom, ktorému vyjadrili vo voľbách podporu opozičné OĽaNO, SaS, Sme rodina, a kandidátkou na primátorku za mimoparlamentné KDH Caroline Líškovou prebieha aktuálne súperenie. Opozícia sa totiž rozhodla, že postaví v Bratislave v novembrových komunálnych voľbách len jedného kandidáta na primátora. Rozhodnúť by sa malo medzi oboma kandidátmi do pondelka 10. septembra v primárnych voľbách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok