Belasí tretíkrát prehrali, sekundu pred koncom rozhodol Golyšev

TA3 TASR
6.9.2018 19:12

Hokejisti Slovana Bratislava získali v novej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy prvý bod. Vo svojom treťom zápase prehrali vo štvrtok na ľade Avtomobilistu Jekaterinburg 2:3 po predĺžení. Rozhodujúci gól inkasovali sekundu pred koncom extračasu od Anatolija Golyševa.

Belasí tretíkrát prehrali, sekundu pred koncom rozhodol Golyšev
SITA/Diana Černáková (ilustračné foto)

Na nohy ich postavilo vylúčenie Gurkina

Za Slovan sa strelecky presadil obranca Michal Sersen v prvej tretine, duel poslal do predĺženia v poslednej minúte riadneho času pri hre bez brankára vyrovnávajúcim zásahom na 2:2 Jeff Taffe. Belasí sa museli v zápase zaobísť bez zranených Patrika Lampera a Patrika Virtu. Zverenci trénera Vladimíra Országha zakončili trip na klziskách súperov, v nedeľu absolvujú domácu sezónnu premiéru proti Lokomotivu Jaroslavľ (17.00 h).

Premiérovo v sezóne sa do bránky Slovana postavil Štěpánek a už v prvej minúte musel pravým betónom riešiť koncovku po nebezpečnej akcii Kučerjavenka s Dawesom. Domácim patril úvod stretnutia a ich aktivita vyústila do gólu v 7. minúte - Dawes šikovne od ľavého mantinelu našiel pred bránkou voľného Da Costu a ten otvoril skóre.

Slovan postavilo na nohy vylúčenie Gurkina v polovici prvej časti, tesne po skončení početnej výhody vystrelil od modrej čiary Sersen a puk skončil za chrbtom brankára Kovářa - 1:1. Hostia ešte pred prestávkou ustáli oslabenie a neskôr i šancu Mamkina, do kabín išli za nerozhodného stavu.

Sekundu pred sirénou

Vyrovnanú pasáž na začiatku druhej časti vystriedala zvýšená aktivita favorita a Avtomobilist dostal odmenu v 25. minúte. Nahodený puk Parého od modrej čiary sa pred bránkou dostal k Belousovovi a ten poslal svoj tím opäť do náskoku - 2:1. Slovan mohol odpovedať rovnako už o chvíľu neskôr po pohľadnej akcii Chipchuru, po jeho strele sa ale ukážkovým semaforom prezentoval Kovář. Český brankár domácich vyšiel úspešne aj z ďalších mikrosúbojov proti Lunterovi a Sukeľovi a krátky tlak belasých vyrovnanie nepriniesol. Snahu hostí potom pribrzdilo vylúčenie Řepíka, ktoré jeho tím prežil bez ujmy, ale stále naháňal tesné manko.

Tretiu tretinu odštartoval Slovan presilovkou, Kovář v nej zlikvidoval nebezpečný pokus Taffeho i delovku Gelinasa od modrej čiary. Slovan sa smerom dopredu snažil, defenzíva domácich však odolávala aj s pomocou častého kúskovania hry. Na druhej strane mohol Avtomobilist poistiť svoj náskok v polovici tretej časti, spoluhráčov ale zákrokmi podržal Štěpánek a Sexton vo veľkej príležitosti trafil iba žrď odkrytej bránky. Slovan napokon vyrovnal v hre bez brankára, 49 sekúnd pred koncom sa bekhendom presadil Taffe a poslal duel do predĺženia. V ňom rozhodol o triumfe domácich Golyšev sekundu pred sirénou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok