Zistili, čo bolo príčinou smrti speváčky Cranberries

TA3 SITA
6.9.2018 14:05

Príčinou smrti líderky írskej kapely The Cranberries Dolores O'Riordan bolo utopenie v dôsledku intoxikácie alkoholom. Vyplýva to z vyšetrovacej správy westminsterského koronera. Speváčku, ktorá zomrela 15. januára vo veku 46 rokov, našli v kúpeľni jej londýnskeho hotela. Koroner označil jej smrť za "tragickú nehodu".

Zistili, čo bolo príčinou smrti speváčky Cranberries
SITA/AP

Alkohol a lieky v krvi

Odborníci uviedli, že pred smrťou speváčka požila veľké množstvo alkoholu. Zosnulá nemala na tele žiadne zranenia ani známky sebapoškodzovania.

"Videla som pani O'Riordan ponorenú vo vani, pričom mala nos a ústa úplne pod vodou," uviedla Natalie Smart, ktorá bola na mieste úmrtia. V jej izbe našli päť malých fliaš od alkoholu a ďalšiu od šampanského. Objavili tiež lieky na lekársky predpis. Toxikologické testy preukázali, že speváčka mala v tele povolené množstvo liekov, no takisto 330 miligramov alkoholu na 100 mililitrov krvi.

Bipolárna porucha

Interpretka sa zapísala do hotela 14. januára. Okolo polnoci volala hotelovú službu a o tri hodiny neskôr telefonovala s matkou. O 9:16 ju našli v kúpeľni bez známok života. Hudobníčka trpela bipolárnou afektívnou poruchou, no darilo sa jej v liečbe. Mala však obdobia, počas ktorých abstinovala a naopak, počas ktorých pila alkohol vo veľkých množstvách. Niekoľko dní pred smrťou, 9. januára, sa rozprávala so psychiatrom Seamusom O Ceallaighom, podľa ktorého bola v poriadku. Šiesteho septembra by oslávila 47. narodeniny.

Kapela The Cranberries vznikla v roku 1989 pod názvom The Cranberry Saw Us, ktorý si neskôr zmenila na súčasnú podobu. Stala sa populárna už svojím debutovým albumom Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? (1993), z ktorého sa predalo po celom svete vyše 40 miliónov kusov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok