Ako bude po konci prázdnin? Premenlivo, zrážky i slnko

TA3 TASR
31.8.2018 15:35

Začiatok septembra bude sprevádzať premenlivé počasie a zrážky, a to najmä na západe Slovenska. Neskôr príde viac slnka, v nížinách má byť zväčša až okolo 30 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na sociálnej sieti.

Ako bude po konci prázdnin? Premenlivo, zrážky i slnko
SITA/Marko Erd

"Počas najbližších šiestich dní očakávame nad naším územím v hladine 850 hPa teplotu zväčša na úrovni 13 až 17 stupňov Celsia, čo je na daný dátum nadnormálna teplota," uvádza SHMÚ. Cez víkend očakávajú meteorológovia najmä na západe viac oblačnosti, na východe jej má byť menej.

"Miestami treba počítať s prehánkami a búrkami, prípadne aj dažďom, a to predovšetkým v západnej polovici územia. Denná teplota vystúpi na 26 až 33, v Žilinskom kraji, pod Tatrami a na krajnom západe miestami na 22 až 25 stupňov," dopĺňa SHMÚ.

V pondelok a utorok by malo pršať na väčšine územia a popoludní by malo byť chladnejšie, od 21 stupňov na severozápade do 30 stupňov na juhovýchode. "V ďalších dvoch dňoch (5.9. a 6.9.) oblačnosti aj zrážok ubudne a naďalej bude na daný dátum teplo. Najvyššia denná teplota dosiahne 23 až 30 stupňov Celzia," doplnil SHMÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok