Historický úspech Spartaka, postupuje do Európskej ligy

TA3 TASR
30.8.2018 23:12

Futbalisti Spartaka Trnava si po prvý raz v histórii klubu zahrajú v skupinovej fáze Európskej ligy. V odvetnom zápase play off 2018/2019 remizovali s Olimpijou Ľubľana 1:1 a po víťazstve 2:0 v prvom zápase si vybojovali postup do hlavnej časti druhej najprestížnejšej klubovej súťaže. Žreb skupinovej fázy EL je na programe v piatok o 13.00 h v Monaku.

Historický úspech Spartaka, postupuje do Európskej ligy
SITA/AP

Držali sa pokynov trénera

Bez zraneného Greššáka sa Trnava snažila od začiatku zápasu držať taktických pokynov, ktoré naordinoval tréner Látal. Spartak sa nepúšťal bezhlavo dopredu a trpezlivo čakal na svoju šancu. Tá prišla v 12. minúte, keď Grendelov center z pravej strany poslal Boris Godál hlavou do bránky - 1:0.

Slovinci odpovedali strelou Kronavetera, ktorú Chudý vyrazil. V ďalšom priebehu prvého polčasu bola hra vyrovnaná, domáci futbalisti hrali naďalej veľmi disciplinovane a nepúšťali súpera na dostrel. V 42. minúte sa však po peknej kombinácii hráči Olimpije dočkali vyrovnania zásluhou Nika Kapuna.

Fanúšikovia sa postarali o rozruch

Druhé dejstvo začalo zostra, najskôr tesne minul bránku hostí Jirka, potom sa na dostrel dostali aj hráči Olimpije. S pribúdajúcimi minútami hostia čoraz viac otvárali hru, Spartak sa zameral na ešte pozornejšiu defenzívu a čakal na rýchlu kontru. Jedna z tých sľubnejších prišla v 68. minúte, Grendel však nepretlačil loptu na voľného Jirku.

O tri minúty neskôr vytiahol Chudý krásny zákrok po štipľavej strele Štigleca. V 82. minúte sa o rozruch postarali fanúšikovia hostí pyrotechnickou vsuvkou vo svojom sektore. V 86. minúte mohol definitívne rozhodnúť Bakoš, v sľubnej šanci tesne minul. Nič to však nezmenilo na následných oslavách Spartaka, ktorý sa môže tešiť na piatkový žreb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok