V aute Juraja Miškova sa údajne našla ploštica

TASR
18.4.2012 09:44

Podpredseda SaS Juraj Miškov hlási, že mal zrejme v aute plošticu. Podozrenie z odpočúvania exministra hospodárstva polícia ešte nepreverila. Informuje o tom dnes portál denníka Sme.

V aute Juraja Miškova sa údajne našla ploštica
SITA

V služobnom aute ministerstva hospodárstva, ktoré používal, sa podľa bývalého ministra Juraja Miškova našlo pod prístrojovou doskou zariadenie s mikrofónom, anténkou a káblikmi pripojenými na batériu auta. Objavil ho šofér pri kontrole batérie. Vodič nadriadeným podľa informácií SME nahlásil, že má podozrenie, že ide o odpočúvacie zariadenie. "Ak by to tak bolo, považujem to za škandalózne. Aby sa to preverilo, idem podať trestné oznámenie," povedal Miškov.

Referentské auto mal pridelené na súkromné účely a našlo sa v ňom "zariadenie, ktoré by mohlo byť určené na odpočúvanie". Povedal, že zatiaľ nemá žiadne podozrenia voči konkrétnym ľuďom. "Preverujeme to," povedal Dárius Bošjak z ministerstva. Pokračoval, že na otázky odpovedia v stredu.

 

Každé ministerstvo má referentské vozidlá, ktoré môžu používať ministri, ak chcú šoférovať sami a nechcú jazdiť na limuzíne s vodičom. Miškov zrejme používal staršie audi. Zatiaľ nie je jasné, či auto využíval aj nový minister Tomáš Malatinský, ktorý je v úrade len od minulého týždňa, alebo niektorý z jeho štátnych tajomníkov. Ministerstvo hospodárstva narába aj s tajnými informáciami, uvádza webový portál denníka Sme.

J. Miškov bol dnes pre plošticu v aute na polícii


"Identifikoval mikrofón, anténku, kábliky a na základe toho som bol na polícii, kde som o tom informoval a predpokladám, že príslušné orgány budú v tejto veci konať. Ja som si svoju povinnosť splnil a je to v rukáchorgánov činných v trestnom konaní,"
povedal na dnešnej tlačovej konferencii Miškov.

 


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok