Vytúžené ochladenie sa blíži. Horúčavy však vrcholia v plnej sile

TA3 TASR
20.8.2018 09:58

Hoci mnohí sú už na konci so silami a privítali by ochladenie, ešte niekoľko dní nás budú čakať tropické teploty. Meteorológovia vydali výstrahy druhého stupňa, varujú aj pred 35-stupňovými horúčavami a upozorňujú, že treba dodržiavať pitný režim. Na obzore je však výrazná zmena - ku koncu pracovného týždňa by sa malo ochladiť.

Vytúžené ochladenie sa blíži. Horúčavy však vrcholia v plnej sile
SITA/Ján Viazanička

Výstrahu druhého stupňa pred vysokými teplotami vydal na pondelok Slovenský hydrometeorologický ústav pre okresy juhozápadného Slovenska. Varovanie platí od 14. do 18. hodiny. Výstraha sa týka okresov Skalica, Senica, Malacky, Bratislava, Senec, Dunajská Streda, Komárno, Nové Zámky, Nitra, Šaľa, Galanta, Hlohovec, Trnava, Piešťany a Pezinok. SHMÚ tu ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 stupňov Celzia.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," informuje ústav. V ďalších okresoch v južnej polovici krajiny platí popoludní výstraha prvého stupňa. SHMÚ tu miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 až 34 stupňov Celzia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok